banner198

Vatandaş da, belediye de yeni ihaleden umutluydu ama..

Çankırı Belediyesince Merkez’de yapılacak şehiriçi taşıma işinin bugün gerçekleştirilen ihalesi ileri bir tarihe ertelendi.

Vatandaş da, belediye de yeni ihaleden umutluydu ama..
banner145

Çankırı Belediyesince Merkez’de yapılacak şehiriçi taşıma işinin bugün gerçekleştirilen ihalesi ileri bir tarihe ertelendi.

 

Belediye tarafından çıkarılan ihale şartnamesinde; Merkezde 4 hat üzerinden 18 araçla yapılması istenilen taşımacılık hizmetleri için, Iveco midibüsler için 2000 model ve yukarısı, otobüsler için de 1991 model ve yukarısı araçların hizmet vermesi istendi.

 

Şehiriçi taşımacılığın başta Kırkevler, Makine Kimya, Kredi Yurtlar ve Esentepe güzergahlarına yapıldığı Çankırı’da, ihaleyi kazanan firma 3 yıl süreyle bu hizmeti yerine getirecek. İhale şartnamesinde belediyeye ödenecek aylık ücret de KDV hariç 21.450 TL olarak belirlendi.

 

Bilindiği gibi şehiriçi taşıma ücretleri öğrenci 80 kuruş, tam bilet ücreti ise 100 kuruş. Uzun mesafelerde tarife 100 ve 120 kuruş olarak uygulanıyor.

 

Bugün saat 15.00’de Belediye binasında yapılması gereken ihaleye Ankara’dan, Düzce’den ve Çankırı’dan birer firmanın girdiği ancak ihalenin komisyon tarafından önümüzdeki günlerde yapılmak üzere ertelendiği öğrenildi.

 

MEVCUT İŞİ YAPAN FİRMA BELEDİYEYE
150 BİN LİRANIN ÜZERİNDE BORÇLU!

Bugün itibariyle Çankırı’da şehiriçi taşımacılık hizmetini yerine getiren Taşıyıcılar Kooperatifinin Şubat 2009’dan bu yana aylık olarak ödemesi gereken 17.500 TL’yi ödemediği, müstecirin toplamda 155 bin TL dolayında bir borcu olduğu öğrenildi.

Öte yandan taşıma hizmetini yapan müstecirin “ödeme güçlüğü” içerisine girmesine temel teşkil eden nedenin “taşıma ücretlerine zam verilmemesi” yönünde.


Seçimler öncesinde baş gösteren krizle birlikte müstecirin zam talebi Başkan Dinç tarafından “Seçimler yaklaşıyor. Bu günlerde taşıma ücretlerine yapılan zammın bana dönüşü iyi olmaz” şeklinde zammı ertelediği yönünde.

 

Bu iddialarla ilgili olarak görüştüğümüz firma yetkilisi "Benim Çankırı Belediyesine olan borcumu yaşanan ekonomik krizden kaynaklanan nedenlerden dolayı ödeyemedim. Yenilenen ihaleye girmeyeceğim. Borcumu da araçlarımı satarak ödemeyi planladım. Bunun yanı sıra benim de Belediyeden açık hesap alacağım mevcut. Yaptığım hizmetlerin karşılığını borcuma mahsuben düşüleceğini söylediler" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER