banner198

Ve Mehmet Ali Şahine Meclis Başkanlığı yolu açıldı.

TBMM Başkanlığı yolunda dün akşam saatlerinde adaylık müracaatını yerine getiren Mehmet Ali Şahin, önemli bir göreve hazırlanıyor.

Ve Mehmet Ali Şahine Meclis Başkanlığı yolu açıldı.
banner145

TBMM  Başkanlığı aday belirleme maratonu sona erdi. AK Parti, Erdoğan’ın isteği doğrultusunda Mehmet Ali Şahin’i aday gösterdi. Şahin’in adaylığına Erdoğanın gölgesi diye tepki gösteren muhalefet de kendi adaylarını çıkardı.

ERDOĞAN: EN ÇOK OYU O ALDI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin yönetimini ve daha önce anket yaptığı milletvekillerini toplayarak, yeniden değerlendirme yaptı. Sonunda Erdoğan’ın isteği doğrultusunda Mehmet Ali Şahin aday gösterildi. Başbakan Erdoğan, küskünlüklere yer vermemek için milletvekillerine “Arkadaşlarım emin olun, aramızda en fazla oy alan ismi başkan adayı gösteriyorum, kimse kırılmasın” dedi.

Adaylık dilekçesini vermek için Meclise giderken “Takdir TBMM’nindir, milletvekillerimizindir. Hakkımızda hayırlı olmasını diliyorum” diyen Şahin, TBMM’de akşam saat 18.45’de adaylık başvurusunu yaptıktan sonra da “tarafsızlık” sözü verdi. Bu makamın ilk sahibinin Atatürk olduğunu anımsatan Şahin, çok ağır bir sorumluluk altında olduğunu belirtti.

ÇANKIRILILAR ARASINDA BÜYÜK SEVİNÇ YARATTI
Mehmet Ali Şahin’in Meclis Başkanlığı için adaylık müracaatını tamamlamasından sonra, başta İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan Çankırılılar ile Çankırı Postası olarak yaptığımız görüşmelerde elde ettiğimiz yorumlar önemli bir sevinç kaynağının oluştuğu yönünde.

Çankırı’da konuyla ilgili elde ettiğimiz izlenimler de benzer yönde. “Siyasete girdiği ilk günden bu yana kendisini Çankırılı olarak tanıtmaktan hiçbir zaman imtina etmeyen Sayın Şahin’in TBMM  Başkanlığı gibi yüce bir görevi de başarıyla yerine getireceğinden hiçbir endişemiz yok. Değerli hemşerimize Çankırılılar olarak başarılar dileriz.” ortak temennisinde bulundular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER