banner198

Yaranlar Şanlıurfa yolunda

Ahi Yaren Meclisi Şanlıurfa’da düzenleyeceği Yaran gösterisinin hazırlıklarını tamamladı.

Yaranlar Şanlıurfa yolunda
banner145

Ahi Yaren Meclisi Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Şanlıurfa’da düzenleyeceği Yaran gösterisinin son provasını yaparak, hazırlıklarını tamamladı.

 

Çankırı Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde, 3 yıl önce Sıra gecesi ekibini ilimize davet etmiş ve AKM’de muhteşem bir sıra gecesi düzenlemişti. Daha sonra Ahi Yaren Meclisi Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından yaren evinde Sıra gecesi ekibine, dünya kültür mirasımız yaran meclisi tanıtılmıştı. Bu gecenin sonunda Belediye Başkanı İrfan Dinç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, Yaran ocağını yakma sırasını devretmişti. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 19 Mart 2011 Cumartesi akşamı Yaran ocağı yakacağını ifade ederek, Vali Şemsettin Uzun’u, Belediye Başkanı İrfan Dinç’i ve Ahi Yaren ekibini Şanlıurfa’ya davet etti.

 

Bu vesile ile yaran evinde, Karatekin üniversitesi hocalarının da katıldığı bir yaran gecesi düzenlendi.  Ahi Yaren Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu yaptığı açıklamada; “Somut olmayan tarihi ve kültürel mirasın korunması çerçevesinde dünya kültür mirası çerçevesine alınan yaren kültürümüzü yaşamak yaşatmak ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarma çabasıyla, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gün güzel bir yaren gecesi sunumu gerçekleştirerek, Şanlıurfa programının bir provasını yaptık. Bundan sonra sırada İstanbul, Kayseri ve İzmir programları da var. Amacımız tüm dünyaya bu kültürü tanıtmak ve bu konuda bizlere destek olan başta Valim, Belediye Başkanım ve onların şahsında destek olan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER