banner306
banner198

Yaren Çalıştayı Şabanözü’nde Yapıldı

Yaren kültüründeki farklılıklar tartışıldı…

Yaren Çalıştayı Şabanözü’nde Yapıldı
banner145

Şabanözü Yaran kültürünün tanıtılması ve Çankırı genelinde Yaran Kültüründeki farklılıkların paylaşılması amacıyla Şabanözü Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Şabanözü Yaran Çalıştayı” yapıldı.

 

Program Şabanözü yarenlerinin yaran ocağı sahiplerini evlerinde ziyaretiyle başladı.

 

Çankırı İl Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Kemal Karatatar,  Ahi Yaran Meclisi Gençlik Eğitim Kültür Dayanışma Derneği başkanı Ahmet Absarılıoğlu, Karatekin Üniversitesi Müzik okutmanı Kadir Çayır, Şabanözü Yaran Başağası Ayhan Kaderli’nin konuşmacı olarak katıldığı Çalıştay’da, Şabanözü kaymakamı Ali Yılmaz ve Belediye başkanı Ali Çapcı birer konuşma yaptılar.

 

Toplantı'da Çankırı ve Şabanözü’nde Yaran sorunları, eksikleri, topluma ve yaşam biçimimize katkıları, yaşatılması için yapılması gereken metodlar masaya yatırıldı. Çalıştay, Yâran’ın gelecek nesilleri aktarılması açısından tekrarının yapılması temennisiyle son buldu.

 

Çalıştay sonrasında Şabanözü çarşı meydanında saat: 17.00’de Sinsin gösterisi yapıldı. İlçe kaymakamı Ali Yılmaz, Belediye başkanı Ali Çapçı, Çubuk Belediye başkanı Lokman Özden, protokol üyeleri ve vatandaşlardan oluşan misafirler Saat: 19.00’da başlayan Yaran Ocağı’na katıldı. Buradaki program gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

 

Etkinlik süresince ilçede çekim yapan TRT’nin ilerleyen günlerde programı ekranlara getireceği öğrenildi.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304