banner306
banner198

Yarenspor kulubü şampiyonadan başarıyla döndü

Çankırı tarihinde ilk defa Türkiye 1.Güreş liginde mücadele eden ilk kulüp olma unvanına sahip Yarenspor kulübü, 27- 31 Mayıs tarihleri arasında Konyada yapılan şampiyonada ilimizi temsil etti.

Yarenspor kulubü şampiyonadan başarıyla döndü
banner145

Çankırı tarihinde ilk defa Türkiye 1.Güreş liginde mücadele eden ilk kulüp olma unvanına sahip Yarenspor kulübü,  27- 31 Mayıs tarihleri arasında Konya’da yapılan şampiyonada ilimizi temsil etti.

 

Türkiye’nin en büyük güreş kulüpleriyle yaptığı Grekoromen stilindeki müsabakalarda Çankırı’yı yüzünün akıyla temsil ederek bütün otoritelerden tam not aldı.

 

Turnuva da Aksarayspor ve İstanbul Demirspor’u yenen Yarenspor kulübü ilk senesi olmasına rağmen küme düşen takımların adeta belirleyicisi oldu. Şampiyon olan Ankara Askispor kulübüne yenilen İlimiz temsilcisi çok güzel müsabakalar çıkartarak yeni kurulmasına rağmen köklü kulübler arasından sıyrılmasını bildi.16 takım arasında bütçesi yüz milyarlara varan takımlarla mücadele ederek büyük bir başarıya imza attı.

 

İsmini Çankırı’nın Yaren kültüründen alan Yarenspor kulübü, müsabakalarda tanıtım elçiliği görevini de üstlenmiş oldu.

 

Turnuvadan sonra durum değerlendirmesinde bulunan Çankırı Yarenspor Kulübü Başkanı İsmail Acıbunar ‘’ Mücadele ettiğimiz lig, Türkiye Futbolunun süper ligiyle eş değerdedir. Yani Yarenspor kulübü Türkiye Grekoromen güreş liginin süper liginde mücadele ediyor. Bu bakımdan bulunduğumuz konum itibariyle Türkiye’nin 16 takımı arasına girerek bir ilke imza attık. Ayrıca ilk senemiz olmasına rağmen bu başarıyı kimse bizden beklemezken, bütün dengeleri alt üst ederek herkesin takdirini kazandık. Bu kulüp Çankırı’nın kulübüdür. Kısacası Yarenler diyarının kulübüdür. Tüm Sivil toplum kuruluşu örgütlerinin başkan ve yöneticilerine seslenmek istiyorum. Bizleri yalnız bırakmayın. Her zaman yanımızda olduğunuzu hissettirin. Bizlerde arkamızda güçlü bir kitlenin var olduğundan emin olarak ayaklarımızı yere sağlam basalım. İlimizin tanıtımı yapan bir kulüp olarak, uzun yıllar ayakta kalabilmemiz için her açıdan güçlü olmamız gerekiyor’’ dedi.

Haber: Talip dönmez

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304