banner198

Yeni Anons Sistemi Devreye Girdi

Başkan Dinç, ses cihaz sistemleri ve anons cihazları ile ilgili basın toplantısı düzenledi

Yeni Anons Sistemi Devreye Girdi
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, ses cihaz sistemleri ve anons cihazları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. 

 

Arızalı olduğu için son bir yıldır uygulamada yer almayan sesli anons sistemini yeniden başlatılacağını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Ben, aslında bir şehirde anons sistemine sıcak bakmıyorum. Ama insanlarımız, birtakım bilgilendirmeler için adeta hoparlöre endekslenmiş. Hoparlörden bir şey duymadıklarında bilgileri olmayacakmış gibi geliyor halkımıza. Haliyle, bilgilendirme noksanlığının faturası da bize çıkıyor. Bu durumda bize, anons sistemlerini yeniden modernize ederek geliştirmek ve halkımızın hizmetine sunmak düştü. Sonuç olarak talepler doğrultusunda anons cihazlarımızı yeniledik ve halkımızın hizmetine sunduk.” dedi.

 

 

Yeni kurulan ses cihaz sisteminin özelliklerinden de bahseden Belediye Başkanı İrfan Dinç, sözlerini “ Sistemimiz telsiz sistemli ve radyo alıcıları ile çalışıyor. Daha önce 100 adet alıcı ve 40 adet hoparlör vardı. Şu an ring sistemi geliştirildi. Yeni kurulan sistemden şehrin tamamı faydalanabiliyor. Kale’ye de ayrıca bir anons sistemi kurduk.

Anons sistemimiz KDV dâhil 82 bin 10 liraya mal oldu. Yalnız, bir konuda özellikle bilgi vermek isterim ki; duyurularımız da hafta içi saat 9.00, hafta sonu da saat 10.00’dan itibaren yapılacak. Bilgi alma hakkımızı sadece hoparlörle özdeşleştirmemeliyiz. Bizim dönemimizde anons konularına sınırlama getirdik ve bu manada gürültü kirliliğini asgari noktaya çektik. Halkımızın, özellikle ilan saatlerinde duyarlı olmalarını istiyoruz Bu konuda hiçbir arkadaşımızdan esneklik istemesinler, herkese eşit olmak lazım. Vatandaşlarımızın bizi bu konuda zor durumda bırakmayacağına şüphemiz yoktur.” diye konuştu.

 

Toplantı sonunda Başkan Dinç, basın mensuplarını Beyaz Masa’ya davet ederek bundan sonra oradan gerçekleşecek anonslar için basın mensuplarından gönüllü bir kişi seçti. Çankırı’da, bir yılın sonundaki ilk duyuru Belediye Başkanlığı adına Yenigün gazetesi muhabiri Sinan Küçük tarafından yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER