banner198

Yeni Bir Şehir Kurulamaz mı?

İsmet İnönü ve Güneş İlköğretim Okulu öğrencileri Belediye Başkanı İrfan Dinç´le, Belediye Başkanının görevleri ve Belediye çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Yeni Bir Şehir Kurulamaz mı?
banner145

İsmet İnönü ve Güneş İlköğretim Okulu öğrencileri Çankırı Belediyesine belirli aralıklarla gelerek, Belediye Başkanı İrfan Dinç´le, Belediye Başkanının görevleri ve Belediye çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

 

Okullarında bu hafta "Yerel Yönetimler" hakkındaki konuları işleyen öğrenciler, Belediye Başkanına,  Belediye Başkanının görevleri ve belediye çalışmaları hakkında v.b sorular sorarak, bilgi aldılar.

 

Sorular arasında en dikkat çekici ve düşündürücü soru ise, İsmet İnönü İlköğretim Okulu öğrencilerinden Recep Cihan Yeniköse´den geldi. Yeniköse "Sayın başkanım, eski Çankırı dediğimiz alanın "Kentsel Dönüşüm" projesi kapsamına alınarak, TOKİ tarafından Tarihi ve Kültürel değerlerimize dokunmamak şartıyla yeni bir şehir kurulamaz mı? Çünkü orda Allah korusun bir yangın çıkması durumunda oluşacak felaketin hayalini bile kuramıyorum. Bu konuda bir çalışmanız var mı?" diyerek yaşından büyük bir soru sordu.

 

Böyle bir soruyla karşılaşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Keşke senden yaşça büyük olanlarda senin gibi düşünseler. Biz senin dediğin bu projeye 3 yıl önce başlayacaktık. Fakat siyasi emelleri ve çıkarları için insanların kafasını karıştırdılar. Engellediler. Bazı insanlar senin bu yaşta yakaladığın vizyona hangi yaşa gelirlerse gelsinler, ulaşamıyorlar. Dediğin bu projenin ilk ayağını bu yaz başlatıyoruz, inşallah, gerisi de gelecektir".Dedi

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, diğer öğrencilerin sorduğu soruları da tek, tek cevaplayarak bilgilendirdi. Öğrenciler aldıkları bilgiler için Belediye Başkanı İrfan Dinç´e teşekkür ettiler. Belediye Başkanı İrfan Dinç´te öğrencilerin ziyaretlerinden dolayı, kendilerine teşekkür etti, çok çalışmalarını istedi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER