banner198

Yine ÇANKIRI POSTASI farkıyla bir haber ve perde arkası!

Çerkeşte cumartesi günü sabahın erken saatlerinde yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrasındaki ilginç gelişmeler...

Yine ÇANKIRI POSTASI farkıyla bir haber ve perde arkası!
banner145

Vedat Beki/Özel Haber

 

Çerkeş'te geçtiğimiz cumartesi günü sabahın erken saatlerinde yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrasındaki ilginç gelişmeler...

Murat Çankaya (34)… Atkaracalar’da eşi ve üç çocuğu ile birlikte hayat mücadelesini gerçekleştiriyordu. Aytaç’ta işçi kadrosunda çalışan Murat Çankaya, cumartesi sabahı (8 Ağustos 2009) günlük mesaisine başlamak üzere sabahın erken saatinde evden çıkmıştı. Murat Çankaya 18 KV 372 plakalı Reno brodway özel aracıyla çalıştığı işyerine 100 m mesafede, 16 yaşında ehliyetsiz sürücü Y.Ö ’nün kullandığı 06 VRJ 84 plakalı aracın neden olduğu bir kaza ile hayatını kaybetti!

Murat Çankaya, aynı gün başta Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altuntop  ve Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan ’ın da katıldığı ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası, mesai arkadaşları ve yaşadığı Atkaracalar halkı ile Çerkeş’ten cenaze törenine katılanlar tarafından toprağa verildi.

Murat Çankaya, geride yüreği yaralı bir eş, 1, 3 ve 5 yaşında üç çocuğnu bırakarak bu dünyadan göçtü.

KAZA SONRASI YAŞANILANLAR!
Buraya kadar anormal bir çok şey olmasına karşın, yine de ülke şartlarımız için normal bir durum gibi gelebilir. Ancak Çankırı Postası farkıyla bu kaza haberini bir de bizden dinleyin!

Bölgede Temmuz ayı içinde 30’un üzerinde yaşanan can kayıpları karşısında iyiden iyiye rahatsız olmuş ve Kurşunlu’da yapılan etkinliği de bahane ederek Cumartesi sabahı soluğu Çerkeş’te almıştım!

Daha Çerkeş’e iner inmez, sabah saatlerinde cereyan eden olaydan haberdar olunca, kendimi Atkaracalar’da cenaze namazında buldum! Murat Çankaya’nın Atkaracalar’daki evine beni 9-10 yaşlarında Oğuzcan götürdü!

Ve bu haber de Oğuzcan’ın “Amca, kaza nasıl olmuş bilgin var mı?” sorusu karşısında “Hayır” dedim! Ve Oğuzcan heyecanla devam etti: Bir komiserin 16 yaşındaki ehliyeti olmayan oğlu bir arabaya çarpmış! Murat amca da o arabaya çarparak hayatını kaybetmiş!"

Kazada hayatını kaybeden Murat Çankaya (34)’nın 18 KV 372 plakalı Brodway marka aracı önce Y.Ö (16)nün kullandığı 06 VRJ 84 plakalı doğan marka aracın hatasından kaynaklanan kazadan daha fazla yara almamak amacıyla direksiyonu kırınca karşı yönden gelmekte olan Hakkı S’nin kullandığı 34 TF 7830 plakalı İsuzu marka kamyonun ön-arka tekerleri arasına giriyor.

Sürücü Murat Çankaya olay yerinde yaşamını yitirirken, kazaya sebebiyet veren yaralı Y.Ö. önce Çerkeş Devlet Hastanesine oradan da Ankara’ya naklediliyor. Yaralı Y.Ö’nün sağ omzunda kırık olduğu öğrenildi. Bununla birlikte kazada yaşamını yitiren Murat Çankaya’nın da daha önce alkollü araç kullandığı için ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğu da elde edilen bilgiler arasında.

Bununla beraber kazaya neden olan Y.Ö’nün babası “Radar Osman” diye bilinen ve bölgede gerçekleşen trafik kazalarının raporlarını aralıksız olarak 10 yıldan bu yana başarıyla yerine getiren emniyet çalışanının oğlundan söz ediliyordu!

“Radar Osman” yani Osman Özdemir’e ulaşmaya çalışırken, bir bilgi telefonuma düştü! Radar Osman, görevli olduğu birimdeki arkadaşlarına gelerek, oğlu Y.Ö’nün neden olduğu kaza ile ilgili raporun gereğine uygun olarak hazırlanmasını ve oğlunun ifadesine başvurulmasını istiyordu!

TÜRK POLİS TEŞKİLATINA
“DERS” NİTELİĞİNDE DAVRANIŞ!

Bölgede yaklaşık 10 yıldan bu yana hizmet veren Komiser Muavini Osman Özdemir namı diğer “Radar Osman”ın bu davranışı bence her türlü takdire şayan! Şu ana kadar kendisine ulaşamadım. Ancak başta Çankırı Valisi ve Çankırı Emniyet Müdürü olmak üzere Türk Emniyet Teşkilatının son yıllarda eşine rastlanmayacak cinsten böylesi bir davranışın ülke gündemine taşınması konusunda çalışma yapmalarını talep ediyorum.

Yoğun gayretlerime karşın yan yana gelemediğim, bununla birlikte fotoğrafını da sizlere sunamadığım “Radar Osman” yani Osman Özdemir’i bütün ülke insanı tanımalı ve kendisini “mesleki” olarak ödüllendirilmeli…

Osman Özdemir bunu fazlasıyla hak ediyor… Çankırı Postası olarak sayın Osman Özdemir’i her türlü takdire şayan bu davranışından ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER