banner306
banner198

Yol genişletme çalışmaları Kesecik köylüleri sıkıntıya soktu!

Korgun/Kesecik köyü, içinden geçen Çankırı-Kastamonu yolu genişletme çalışmaları nedeniyle kanalizasyon dereye karışıyor!

Yol genişletme çalışmaları Kesecik köylüleri sıkıntıya soktu!
banner145

Korgun’a bağlı Kesecik köyü, içinden geçen Çankırı-Kastamonu yolu genişletme çalışmaları nedeniyle bugünlerde bir hayli dertli!

 

Halen yapımı sürdürülen yol çalışmaları Kesecik köyünün alt yapısında olumsuz değişikliklere neden olmuş. Köy Muhtarı Satılmış Altınışık “Yolun genişletilmesi ile birlikte köyümüzün kanalizasyon hattı yapılan yol çalışmasının altında kaldı! Aylardır köyün atıkları yanı başımızdaki çaya karışıyor! Yetkililerin bu konuda önlem almasını istiyoruz” dedi.

 

Yol çalışmaları başlamadan önce kanalizasyon atıklarının mevcut durumuyla köyün dışındaki foseptik çukuruna biriktiğini belirten köy muhtarı Altınışık “Bugün yaşadığımız sıkıntı bazı hemşerilerimizi de fazlasıyla mağdur etmekte! Bununla birlikte genişleyen yol başta şahıs arazileri olmak üzere birçok yeri aldı götürdü! Ne istimlak bedeli ne işgal bedeli hiçbir şey ödenmedi! Bu işler nasıl olacak aklım ermiyor” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

 

Kesecik köyünde sürdürülen yol genişletme çalışmalarını izlediğimizde Muhtar Altınışık’ın dile getirdiği şikayetleri yerinde görme fırsatı bulduk. Özellikle kanalizasyon atıklarının çaya karışması hiç de hoş görüntüler vermiyordu.

 

ALT GEÇİT İSTİYORUZ!

Kesecik köyünde yaşayanların ortak bir dileği daha var: Yolun iki yakasında oluşan mahallelerden kurulu köy halkı, genişleyen yol çalışması ile karşıdan karşıya geçişlerde büyük tehlikeler yaşadıklarını belirterek “Genişleyen yol ile birlikte karşıdan karşıya geçişlerimiz hayli zorlaştı! Özellikle çocuklarımız ve yaşlılarımız büyük risk altında. Karayollarından talebimizle ilgili henüz bir yanıt alamadık. Herhangi bir istimlak bedeli ödenmeyen köyümüze hiç değilse bir alt geçit yapılmasını istiyoruz. Burada verilecek can kayıplarının vebalini herhalde birileri üstlenmek istemez” dediler.

 

Özellikle yaz aylarında gurbette yaşayanların da köye ziyaret amacıyla dönmesi sonucu oldukça yoğun olarak kullanılan geçişler, her geçen gün artan yoldaki araç trafiği Kesecik köyünde yaşayanların isteklerini bir hayli “haklı” kılıyor. Ne diyelim, umarız yetkililer Kesecik köylülerinin sesini duyar da, yaşanan sorunların çözümlerini üretirler.

 

 

Yol çalışmaları köyde yaşayan bazı vatandaşları öylesine mağdur etmiş ki, evindeki hayvanını dahi dışarıya çıkaramayacak durumlara sokmuş!

 

 

 

 

 

Kesecik köyünde yaşayanlar genişleyen yol çalışmaları nedeniyle karşı mahalleye gidişlerde yolu geçmekte hayli zorlanıyorlar!

Özellikle yaşlılar ve çocuklar bu sıkıntıyı had safhada yaşamakta! Tek istekleri bir an önce alt geçit yapılarak güven içerisinde karşıdan karşıya geçişleri sağlamak!

 

Haber/Fotoğraflar: Çankırı Postası (Özel)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304