banner198

Yöneticilerle Veliler Buluşuyor

Çankırı da ilk defa tüm okullardaki veliler Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile buluşturarak sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişarelerde buludular.

Yöneticilerle Veliler Buluşuyor
banner145

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimde kalitenin ve başarı seviyesinin artırılması için başlattığı değişik proje ve çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Çankırıda ilk defa tüm okullardaki velileri Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile buluşturarak sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulunuyor.

 

23 Aralık 2010’da başlayan “Yöneticilerle Veliler Buluşuyor” Projesi kapsamında Bugüne kadar 15 ilköğretim Okulunun velileri ile buluşan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri 3 ay içerisinde Çankırı’daki tüm velilere ulaşmayı hedefliyor.

 

Hafta içi saat 19:00da Rehberlik Araştırma Merkezi Toplantı salonunda başlayan toplantıların 5. si 4 Ocak 2011 Salı günü İl Milli Eğitim Müdürü Cemal AKBIYIK’ın başkanlığında Adnan Menderes İlköğretim Okulu, İlker Tuncay İlköğretim Okulu ve Şehit Yahya Coşkuner İlköğretim Okulu velileri ile gerçekleştirildi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ve Okul İdarecilerinin’de katıldığı toplantıya söz konusu Okulların velileri salonu tamamen doldurarak yoğun bir ilgi gösterdiler.

 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal AKBIYIK Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Çankırı’da eğitimin kalitesini ve başarı seviyesini artırmak için kurum olarak yoğun bir çaba ve gayret içerisinde olduklarını, başarı için Okul, Aile, Çevre üçgeninin en önemli ayağı olan Aileyi dinlemek ve eğitime verecekleri katkıyı artırmak amacı ile bu toplantıları düzenlediklerini söyledi.

 

Japonların eğitim Çocuk doğmadan 9 Ay önce başlar felsefesi ile eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü “Bizde bu felsefe ile Kurum olarak Okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz, %32 lerde olan Okul öncesi okullaşma oranını 1,5 yılda yaptığımız çalışmalarla %80’lere çıkarttık. Bu okullarımız çocuklarımızın temel eğitime en iyi şekilde hazırlanmaları için her türlü teknolojik dizayna ve yeterli öğretmen kadrosuna sahiptir. Milli Eğitim Müdürü olarak sizden ricam 36-72 aylık olan tüm çocuklarımızı Anaokulu ve Anasınıflarımıza göndermenizdir.”

 

Ailenin eğitimin en önemli faktörlerinden biri olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü  Cemal AKBIYIK “Ebeveyn olarak tek sorumluluğumuz sadece çocuğumuzu okula göndermek değildir. Çocuğumuzu çok iyi tanımalı ve sorunlarını erken teşhis ederek öğretmeni, okulu, Rehberlik Merkezi ve gerekirse Müdürlüğümüzle paylaşarak çözüm yoluna gitmeliyiz.

 

Okul ve ailenin sorumluluklarını tam olarak yerine getirdiğinde Milli Eğitimin temel amaçları içerisinde yer alan, bedenen, zihnen ve ruhen gelişiminden sorumlu olduğumuz genç nesli en iyi şekilde eğitmek,

 

-Türk Milletini mutlu kılma ve çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma azim ve kararlığına sahip,

 

-Cumhuriyete ve demokratik değerlere bağlı, insan haklarına saygılı,

 

-Toplumsal sorumluluk bilinci içinde katılımcı,hoşgörülü, kendisiyle ve çevresiyle barışık,

 

-Dünyadaki değişim ve gelişimi iyi anlayıp ,doğru yorumlayabilen , dürüst , güvenilir , yardımsever , adalet ve sorumluluk duygularını özümsemiş, milli , manevi , ahlaki ve insani değerleri kavrayıp benimsemiş,ailesine , içinde yaşadığı topluma ve insanlığa faydalı bireyleri yetiştirmiş oluruz” dedi.

 

Biz Kurum olarak Eğitim kalitesini artırmak için oluşturduğumuz rüzgâra sizlerin katkısıyla hızımızı artırarak devam etmek istiyoruz diyen Akbıyık, “Bugün burada görüyorum ki bu salonu doldurarak bu rüzgârda pay sahibi olmak istediğinizi bizlere gösterdiniz. Katıldığınız için sizlere ve mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve çalışmalarımızın Çankırımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

 

Daha sonra söz alan veliler sorunlarını dile getirerek, yetkililerinden çözüm önerilerini aldılar.

 

Toplantı sonrası çok memnun bir şekilde salondan ayrılan veliler Çankırı’da ilk defa yapılan böyle bir uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade ederek bu uygulamanın çok faydalı olacağına inandıklarını ve devam etmesini dilediklerini söyleyerek mutlu bir şekilde evlerine döndüler.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER