banner198

Yozgat sivil toplum örgütlerini anlamak mümkün değil!

Çankırı Barosu Başkanı Av. İdris Şahin, bende yoksa komşumda da olmasın zihniyeti güden Yozgat sivli toplum örgütlerine göndermede bulundu!

Yozgat sivil toplum örgütlerini anlamak mümkün değil!
banner145

Çankırı Barosu, Bakanlar Kurulundan geçerek uygulamaya sokulan Tedbir ve Teşvik Paketi ile ilgili olarak yapılacak çalışmalara ışık tutmak amacıyla Baro Başkanı Avukat İdris Şahin imzalı bir basın açıklaması yayımladı. Çankırı Barosundan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle::

 

“04 Haziran 2009 tarihinde açıklanan tedbir ve teşvik paketine göre 4.Bölge olarak adlandırılan gurupta yer alan Çankırı’nın doğu ve güneydoğu illeri ile aynı kategoride değerlendirilmiş olması ilimizin yatırımcıların ilgi odağı olacağı yönünde bizleri umutlandırmıştır.

 

Mevcut durumu itibarıyla Çankırı’nın bu gurupta yer alması son derecede isabetli ve haklı bir karardır. Çankırı’nın bugünkü durumundan dersler çıkarılmalı ve üzerinde düşünülmelidir.

 

Teşvik paketi sonrasında ise temennimiz Çankırı’mızın arzuladığı ve hak ettiği hizmetlere kavuşması, yatırım ve istihdamın artmasıdır. Bu nedenle; teşvik paketinin hazırlanmasında emeği geçen milletvekillerimize iktidar-muhalefet ayrımı yapmaksızın teşekkür ediyor, birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza çalışmalarının ve hizmetlerinin devamını temenni ediyoruz. Çankırı Barosu olarak Çankırı’nın ilerlemesi yolunda her türlü desteği vermeye hazırız.

 

Teşvik ve tedbir paketinin açıklanmasından sonra ulusal basında yer alan haberlere göre bir kısım illerde sivil toplum örgütleri illeri lehine toplantılar düzenlemiş ve teşvik paketi hakkındaki görüşlerini paylaşmışlardır. Özellikle 12.06.2009 Cuma günü yayımlanan Zaman gazetesinde yer alan “Yozgat (Teşvik) in gözden geçirilmesini istiyor” başlıklı haberde Yozgat ilinde bulunan sivil toplum örgütlerinin taşıdığı bazı dövizler ilgimizi çekmiş olup bunlara anlam vermekte zorlanmış bulunmaktayız.

 

Bu konudaki düşüncelerimizi Çankırı kamuoyu ve halkımızla paylaşmak istiyoruz. Şöyle ki; Yozgat Sivil Toplum Örgütleri özellikle dikkatimizi çeken iki dövizde “Gidecek fabrikalar Çankırı’ya, biz kaldık yine yayave “Yok Çankırı’dan farkımız, neydi bizim hatamız” ifadeleri Çankırı Barosu olarak gerçekten bizi hayretler içerisinde bırakmıştır.

 

Bu dövizlerin yazılmasının amacını anlamak mümkün değildir. Bu dövizleri yazan ve taşıyan Yozgatlı arkadaşlarımızı Çankırı’ya davet ediyoruz. Gelip Çankırı’ya ve Çankırı Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etsinler. Kendilerini misafir etmekten onur duyarız. Geldiklerinde Çankırı’nın Yozgat’tan çok daha fazla mağdur olduğunu, ekonomik anlamda çok geride kaldığını ve kendileri ile ortak bir kaderi paylaştığımızı göreceklerdir.

 

Özellikle Baro Başkanlığı olarak dövizlerinde “Yozgat’ın hamisi, Cemil Abi duy sesimizi” diye seslendikleri zamanın Adalet Bakanı olan şimdiki Başbakan Yardımcımız Cemil Çiçek Beye ilettiğimizi, Yozgat Adliyesi kadar olmasa da ona yakın büyüklük ve ihtişamda bir Adalet Sarayı yapılması yönünde yardımlarını beklediğimizi ifade ettiğimizi bildirmek istiyoruz.

 

Anadolu insanının kaybetmesindeki gerçek nedenin “bende yoksa komşumda da olmasın” zihniyeti olduğunu, geri kalmışlığın asıl nedeninin elindekinin kıymetini bilmek yerine başkasının işleriyle uğraşmak olduğunu canlı bir örnek olarak gösterdiklerinden dolayı Yozgat Sivil Toplum Örgütlerine de teşekkür ediyoruz.

 

Biz tekrar Çankırı’ya dönecek olursak; bu tür göndermelerin Çankırı kamuoyunda ve Sivil Toplum Kuruluşlarında birlikte ve ortak hareket etme şuurunun uyanmasında ve hayata geçirilmesinde yardımcı olacağını temenni ediyor, yeni teşvik yasasının Çankırı’mızda istihdam, yatırım, üretim ve gelişme adına güzel günlerin habercisi olmasını istiyoruz.

 

Burada son olarak herkesi üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet ediyor, Çankırı Barosu olarak Çankırı’mız için atılacak her güzel adımda ön sırada yer alacağımızı halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”  

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER