banner198

Yüksek faizin cazibesi birçoğunun canını fena yaktı...

Çankırıda faaliyet gösteren Emiroğlu Kuyumculuk, piyasadan aylık yüzde 12 faiz vaadiyle yaklaşık 10 trilyon liranın üzerinde bir para ile ortadan kayboldu.

Yüksek faizin cazibesi birçoğunun canını fena yaktı...
banner145

Çankırı bugünlerde yaklaşık 10 trilyon liralık vurgunu konuşuyor! Evet yanlış duymadınız bazı sohbetlerde bu vurgunun rakamı 8 trilyon bazı sohbetlerde 12-13 trilyon lira!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olayın adresi Çankırı’nın ana caddelerinden biri olan Necip Fazıl Kısakürek caddesi üzerinde hizmet veren Emiroğlu Kuyumculuk son 10 gündür kepenklerini indirmiş vaziyette!

Çankırı’da baba İ.E’nun, Ankara’da ise oğul H.E'nun başta Optimum AVM olmak üzere Forum, Antares ve Maltepe’de Altınbaş markasının “pırlanta mağazalarını” açan, bunun yanı sıra Benetton çocuk giyimi üzerine de mağazaları olan Emiroğlu Ltd. Şti. Çankırı piyasasında oldukça can yaktı!

YÜKSEK FAİZİN CAZİBESİNE KAPILANLAR!

Başta Çankırı olmak üzere Ankara’daki işyerlerini de kapatarak oğlu H.E ile birlikte kayıplara karışan İ.E’nun piyasadan aylık yüzde 12 ile para topladığı bilgisine ulaştık. Ay sonunda Emiroğlu Kuyumculuğa verdikleri paranın faizini almaya gelenler “Alacağın faizi ana paraya ilave edelim! Gelecek ay daha fazla para alırsın!” telkinleri ile karşılaşmışlar!

Kenardaki köşedeki birikimlerini Emiroğlu Kuyumculuğa veren mağdurlar, yüksek faizin cazibesine kapılarak eşlerinin-dostlarının da birikimlerini buraya taşımakta hiç mi hiç beis görmemişler! Bugün için Çankırı Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunan yaklaşık 15 kişinin dışında, “Faiz yiyici” duruma düşmekten çekinen çok sayıda Çankırılı’nın bulunduğu öğrenildi.

Çankırı Postası’nın elde ettiği bilgiler arasında elden verdiği 200 bin lira yetmezcesine, dükkanını da ipotek ettirerek bankadan kredi çekenler olduğu gibi, halen yurt dışında çalıştıkları ve birikimlerini İ.E’na vererek yüksek faiz geliri rüyasına yatan çok sayıda vatandaş bulunmakta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olayın ortaya çıkması ile birlikte aylık yüksek faiz beklentisi ile İ.E’na birikimlerini kaptıranlarda sıkıntının had safhada olduğu görülürken, İ.E ile birlikte oğlu H.E ve ailenin diğer bireylerinin yurt dışına çıkmış oldukları yönünde Çankırı’daki esnaflar arasında bilgiler dolaşmakta.

Konuyla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmanın gayretinde olacağız.

Fotoğraf 1: Çankırı'da bugün için kapalı olan Emiroğlu Kuyumculuğun faaliyet gösterdiği işyerinin dışarıdan görüntüsü.

Fotoğraf 2: Oğul H.E Ankara-Maltepe'de faaliyet gösteren Altınbaş markasının ürünlerinin satıldığı işyerinde.

Fotoğraf 3: Oğul H.E Çanırı'daki işyerinde.

Fotoğraflar Çankırı Postası özel (Fotoğrafların haber siteleri tarafından kullanılması halinde yasal haklarımızı kullancağımızı hatırlatmak isteriz)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER