banner306
banner198

Yüksekokula müdür atamadık!

Kızılırmakta yeni açılan yüksekokula müdür atandığı yönündeki söylentilere Karatekin Üniversitesinden yalanlama geldi.

Yüksekokula müdür atamadık!
banner145

Kızılırmak Meslek Yüksekokulu ile ilgili kamuoyunda ve çeşitli basın organlarında yer alan eksik ve yanlış haberlerle ilgili duyulan rahatsızlık Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada dile getirildi.

Konuyla ilgili olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi basın duyurusu şöyle:

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından kurulacak olan Kızılırmak Meslek Yüksekokulu ile ilgili kamuoyunda ve çeşitli basın organlarında eksik ve yanlış bilgilendirmelere şahit olunmuştur. Kızılırmak Yüksekokuluna Müdür atandığı yönünde yanlış bilgilere ve ifadelere rastlanmıştır.

Kızılırmak ilçesinde yüksekokul kurulması için Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından altı aydan bu yana fizibilite çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu 06.05.2009  tarihinde 13/4 yayınlı kararla Kızılırmak İlçesinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Kızılırmak Meslek Yüksekokulu açılmasını oy birliği ile karar aldı. Kızılırmak Meslek Yüksek Okulu açılması ile ilgili Çankırı Karatekin Üniversitesinin aldığı karar Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) gönderildi. Kızılırmak Meslek Yüksekokulunun kurulması ile ilgili resmi işlemler henüz tamamlanmamıştır. Henüz resmi olarak kurulmamış  Meslek Yüksekokuluna 'Müdür' atanması da mümkün değildir.

Kızılırmak ilçesinde Meslek Yüksekokulu kurulması kararı tamamen Çankırı Karatekin Üniversitesinin tasarrufudur. Kızılırmak ilçesine yüksekokulun kurulması için ilçede araştırmalar yapılmış, bilimsel fizibilite çalışmaları yapılmıştır. Kızılırmak ilçesinin yapısı ve üniversitemizin bilimsel kriterleri  göz önünde bulundurulmuştur. Bunun dışında hiçbir etken, kişi, düşünce, grup  Kızılırmak ilçesine yüksekokul kurulması kararında etkili olmamıştır.

Kızılırmak ilçesi dışında diğer ilçelerimizde de yüksekokul açılması konusunda fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Diğer ilçelerimize yüksekokul açılması konusunda dikkate alınacak noktalar ilçenin yapısı ve bilimsel kriterler olacaktır. Çankırı Karatekin Üniversitesinin aldığı tüm kararlarda bilimsel ölçüler içinde toplumsal fayda esastır.

Çankırı Karatekin Üniversitesinin kararlarında Çankırı halkının faydasını esas alındığının bilinmesini ve bu kararların tamamen Çankırı Karatekin Üniversitesinin tasarrufu olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304