banner198

Yüksekokulu açılmasına Üniversitesi Senatosu karar verir!

Çankırı Karatekin Üniversitesi ilçelerde kurulması istenilen Meslek Yüksek okullarıyla ilgili konu ile ilgisi olmayan kişilerin yaptığı açıklamalardan duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

Yüksekokulu açılmasına Üniversitesi Senatosu karar verir!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi kamuoyunda sıklıkla gündeme getirilen ve ilçelerde kurulması istenilen Meslek Yüksek okullarıyla ilgili konu ile ilgisi olmayan kişilerin yaptığı açıklamalardan duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

 

Açıklamada Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin ilçelerde açmayı planladığı Meslek Yüksekokulları ile ilgili olarak son dönemde çıkan yanlış bilgi ve beyanlara şahit olunduğu belirtildi.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Basın Duyurusu şöyle;

 

Üniversitenin gelişim stratejisini ve planlamasına vakıf olmayan şahısların, ilçelerde Meslek Yüksekokulu açılması konusundaki beyanları kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. İlçelerde açılacak Meslek Yüksekokulları ile ilgili bu tür beyanlar, kamuoyunda beklenti düzeyini arttırdığı gibi üniversitenin gelişim stratejisi ve planlamasına uygun düşmemektedir.

 

Bilindiği üzere Çankırı Karatekin Üniversitesi, ilçelerimizde Meslek Yüksekokulu kurulması ile ilgili fizibilite dosyaları hazırlamıştır. İlçelerde Meslek Yüksekokulu kurulmasına Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu karar vermektedir. Daha sonra alınan karar, Yüksek Öğretim Kurulu’na gönderilmektedir. Bu süreç, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin tasarrufunda yerel yönetimlerle işbirliği içinde işlemektedir. Kamuoyunun yakından takip ettiği gibi Kızılırmak ilçemizde Meslek Yüksekokulu açılmış, Yapraklı ilçesinde Meslek Yüksekokulu açılmasına Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu karar vermiştir. Diğer ilçelerimizle ile ilgili çalışmalar belirli bir plan ve program çerçevesinde devam etmektedir.

 

Meslek Yüksek Okullarının açılması için ilçelerin yapısı, potansiyeli ve bilimsel kriterler göz önünde bulundurulmaktadır. Bu kriterler dışında hiçbir etken, kişi, düşünce, grup kararlarda etkili değildir. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin aldığı tüm kararlarda bilimsel ölçülerde toplumsal fayda esastır.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin kararlarında Çankırı halkının faydasını esas alındığını, bu kararların tamamen Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin tasarrufu olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER