banner198

Davutoğlu'ndan Çankırı'da 20 dakika!

AKP Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu seçim gezileri kapsamında geldiği Çankırı'da yağmur sürprizine yakalandı.

Davutoğlu'ndan Çankırı'da 20 dakika!
banner145
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve  AKP Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu seçim gezileri kapsamında geldiği Çankırı'da yağmur sürprizine yakalandı. Davutoğlu, Çankırı mitinginde yaklaşık 20 dakika konuşarak belki de kariyerinde ki, en kısa seçim konuşmasının altına imza attı.

 

Ankara’dan helikopterle saat 12.50'de Çankırı’ya gelen Başbakan Davutoğlu, Atatürk Stadyumu’na iniş yaptı. Cuma namazını Ahmet Yesevi Camii’nde kılan Davutoğlu, cami çıkışında vatandaşları selamladı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başbakan Davutoğlu için cami giriş ve çıkışında yoğun güvenlik önlemi alındı.

 

-Yağmur sürprizi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun camiye girmesinin ardından başlayan yoğun yağmur, Cuma namazı sonuna kadar devam etti. Sağanak yağış nedeniyle başbakanlık korumaları ve Cuma namazını dışarıda kılmaya çalışan vatandaşlar şadırvana sığındı.

 

Yağmurun dinmemesi üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, cami içerisinde bir süre bekledi. İçeride yaklaşık yarım saat sohbet ettiği öğrenilen Başbakan Davutoğlu, yağmurun dinmesiyle birlikte dışarı çıktı. Cami çıkışında halkı selamlayan Başbakan Davutoğlu’na vatandaşlar tarafından yoğun bir sevgi gösterisi gösterildi.

 

-Valilikte Brifing!

Cuma namazının ardından Başbakanlık otobüsüne binerek Çankırı Valiliği önüne gelen Başbakan Davutoğlu, kendisini karşılamaya gelen vatandaşların yanına gelerek selamladı. Karşılamada bulunan Ahi Yaranlar tarafından Davutoğlu'na 'yaran poşusu' takıldı. Polis tören kıtasını selamlayan Davutoğlu, Çankırı Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Vahdettin Özcan'dan kısa bir brifing aldı.

 

 

-Stratejik hata!

Çankırı'da partililere seslenen Davutoğlu,  20 dakika süren konuşmasının büyük kısmını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine ayrıldı. Davutoğlu'nun Çankırı'da AKP'nin rakibi olan MHP'ye yüklenmemesi ise şaşkınlıkla karşılandı. Bir dikkat çeken ayrıntı ise; Davutoğlu'nun daha önceki mitinglerde şehirlere verdiği vaatlerden hiçbirini Çankırı'ya vermemesi oldu. 

Kılıçdaroğlu''nun matematil bilmediğini ifade eden Davutoğlu, "Matematik bilmediği için kolay zannediyor değil mi? Bilmez matematiği. 5,5 kilometrelik iki tünel Ilgaz. Ilgaz Anadolu'nun bu yüce dağı, sana aşık olanlar senin kalbine girebilmek için tünel açıp geçiyorlar. Buna ne deniyor, çift tüplü tünel. Biz yaren meclisinden gelmişiz. Yüreğimizde yaren sevdası ve kokusu var. Kılıçdaroğlu'na veya CHP'lilere söyleseniz çift tüplü ile Kaçkar'ı, Ovit tünelini yaptık, Karadeniz'in batısından doğusuna. Burada Ilgaz'da da yapıyoruz desek, akıllarına tüp denildiğinde ne gelir. CHP aygaz tüpü... Akıllarına 70'li yıllarda CHP dönemindeki aygaz tüp kuyrukları gelir. Biz, tüp tünellerle ülkemizi çağdaş teknolojik  standardın üstüne taşıyoruz." dedi.

Selahattin Demirtaş'ın adını değiştirmesini isteyen Davutoğlu, Selahattin Demirtaş'ın adını zikredince aklına Kudüs Fatihi Selahattin-i Eyyubi'nin geldiğini söyledi.

Çankırı AKP eriyor mu?
Öte yandan Çankırı'da Ak Parti mitinglerinin hepsini takip eden ulusal ve yerel basın mensupları, daha önceki mitinklerle kıyaslama yaptıklarında; alanda çoşku ve kalabalığın fark edilir ölçüde azlığına dikkat çektiler. 

-Hayat normale döndü!

Çankırı'da günler öncesinden kamu kurumlarında başlayan kırmızı alarm, Davutoğlu'nun helikopterle şehirden havalanmasının ardından normale döndü. Davutoğlu'nun programında yer alan toplu açılış törenlerinin son anda iptal edildiği öğrenildi.



 
-Dev bayrak yırtıldı!

Çankırı Belediyesi’nce 2006 yılında yaptırılan ve milli bayramlarda açılan 60x40 metre ebadıyla toplamda 2400 metrekare ile Türkiye’de asılı durumdaki en büyük bayrak olma özelliği taşıyan dev Türk Bayrağı şiddetli rüzgarın etkisi ile yırtıldı.


-Hergün Başbakan gelse!

Bütün kamu kuruluşlarının günler öncesinden teyakkuza geçtiği Çankırı'da, Çankırı- Ankara güzergahı ve kavşaklar, çiçekler ile süslenirken temizlik çalışmalarına da hız verilmişti. Ziyaret öncesi Atatürk bulvarına dışarıdan hazır getirilen rulo çimler yerleştirilmişti. Öte yandan  miting süresince AFAD ekipleri hazır bekletildi. Sağlık İl müdürlüğü 30 kişilik ekipleri ile çadır kurdu. 

Çankırı Valiliği tarafından  Davutoğlu'nun ilimizi ziyaretleri münasebetiyle adına özel olarak 3 hektar alanda tanzim edilen “Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı”na 5 bin fidan dikimi yapıldı.

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 14:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çankırı Postası
Çankırı Postası - 9 yıl Önce

sayın davutoğlu'nun çankırı konuşması 14.55'te başlıyor ve 15.16'da son buluyor. bu görüntü ve ses kayıtlarında mevcut belgeli. toplamda 21 dakika sürüyor yuvarlama hesapla 20 dakikaya denk geliyor. öyle oturduğun yerden sallamakla olmuyor adam demeye zorlandığımız okuma özürlü okuyucu...

Ahmet Ercin Özen
Ahmet Ercin Özen - 9 yıl Önce

allahin izniyle bu secimlerde 2 tane milletin vekili olarak mhp den meclise kendimizden olan insanlari yollayacagiz akp nin istanbul dan ithal ederek cankirimiz dan aday gösterdigi cakma cankiri liyi milletin vekili olarak bu millet secmiyecekdir.

Kerim
Kerim - 9 yıl Önce

akp çankırıda eriyor bunu başbakanın ziyaretinde net olarak gördük.mhp 2 - 0 alacak seçimleri. akpli seçmenler adaylarından memnun değil ve bu memnuniyetsizliği mhp ye oy vererek gösterecekler.

okuyucu
okuyucu - 9 yıl Önce

sayın admin sizi tebrik ederim okadar yandaş ve menfatçi haber sitesi varken sizin gerçekleri korkmadan yazmanız birilerini rahatsız ediyor işlerine gelmedikleri için siteyi eleştirselerde demekki doğru yoldasınız devamını bekliyoruz...çankırı halkı gerçekleri öğrensin..

Ahmet Ercin Özen
Ahmet Ercin Özen - 9 yıl Önce

takdiri ilahi mevla cankirinin fazla yalan dinlemesini engellemis

feride eren
feride eren - 9 yıl Önce

gunlerdır kafamız şişti anonslardan,otobuslerden.o kadar tıngırtı boşa gıtmıs.yazıkkk

Çankırılı
Çankırılı - 9 yıl Önce

Günün ihtiyaçlarını günün teknolojisi ile ve bizim vermiş olduğumuz vergilerle yapmayı marifet sayanlar! yarenlik söz ile değil icraatla kendini gösterir, sen yarenini seçimden seçime hatırlayıp bu Türkiye coğrafyasının en mağdur vatandaşları haline getirirken, işsizliğine, ekonomisine, göçüne hiçbir çözüm geliştirmezken, siz iktidar mensuplarına hoş görü ile davranıyorlarsa bilin ki sizin yaptığınız işte üstat oluşunuza değil, her şeye rağmen tevekkül içinde bulunmalarındandır.

fatih
fatih - 9 yıl Önce

Sevgili editör, şu mhp lilerin önceki secimlerde yaptiklari yorumlardan bir kısmını yayinlamaniz mümkün mü? Hiç yenilmiyorlar ama sirtlarida yerden kalmıyor Maşallah. Yabancı aday konusuna çok takilmalarinin nedeni istemiyoruz diye yollara düştükleri 1.sira adayları olabilir mi?


SIRADAKİ HABER