banner198

Erdoğan'nın okuduğu şiir salonu böyle coşturdu

Başbakan Errdoğan şiir okudu, bütün salon ayakta alkışladı.

Erdoğan'nın okuduğu şiir salonu böyle coşturdu
banner145

Başbakan Erdoğan, 'Büyük Doğu Düşüncesi ve Necip Fazıl Kısakürek'in Eserlerinde İdeal Türk Gençliğinin Nitelikleri' konulu makale yarışmasının ödül töreninde konuştu.

Törende
 Kısakürek'in Zindandan Mehmede Mektup şiirini okuyan Erdoğan, "Necip Fazıl Kısakürek , bize  özellikle  de her devrin  genç  nesillerine eserlerinden çok daha değerli eser bıraktı. Duruşu, tavrı edası, özgüveni, davasına olan sadakati, kalemine mürekkep yerine ciğerinden kan çekerek ortaya koyduğu çilesi kendi başına en büyük eserdi" dedi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye  Odalar ve  Borsalar  Birliği'nde (TOBB) düzenlenen 'Büyük Doğu Düşüncesi ve Necip Fazıl Kısakürek'in Eserlerinde İdeal Türk  Gençliğinin Nitelikleri' konulu makale yarışmasının ödül  törenine  katıldı.  TöreneEnerji  ve  Tabii  Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. Konuşmasına yarışmada birinci olan Mirza Şamil'e teşekkürlerini sunarak başlayan Erdoğan, Mirza Şamil'in Necip Fazıl Kısakürek'i çok iyi anladığını düşündüğünü ifade etti. Erdoğan, "İnanıyorum mirza Şamil'ler olduğu müddetçe bizim geleceğimizi kimse karartamayacaktır. Dereceye giren veya girmeyen eline kalemi alıp hissiyatını kağıda döken tüm kardeşlerimize de elinize, yüreğinize sağlık diyor, hayat boyunca kendilerine başarılar diliyorum. Mirza yavrumuzun babasına annesine  özellikle  şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bu güzel, anlamlı buluşma vesilesiyle üstad Necip Fazıl Kısakürek'i de yad ediyorum. Açıkçası, eserlerini okuduğum, kendisini tanımak ve kendisiyle izinde yürüme fırsatını yakaladığım Fazıl'ı tarif etmek bizler için çetin bir mesele" şeklinde konuştu.

Necip Fazıl'ı  sadece  eserleri ve hayatıyla tahlil edebilmenin mümkün olmadığını anlatan Erdoğan, "Muhaliflerinin dahi okuduğu hakkında söz söylediği  tarihimizdeki  müstesna şahıslardan birisidir. Sanatçıydı, kimi  zaman  sanık kimi  zaman  mahkumdu, kimi  zaman sevginin kimi  zaman  öfkenin merkezindeydi" dedi.

Necip Fazıl Kısakürek'in hiç sarılmayan bir çizgisi ve istikametinin olduğunu söyleyen Erdoğan, bütün hayatını yazı yazarak geçirdiğini ve geride çok sayıda eser bıraktığını anlattı. Kısakürek'in bütün hayatını adeta ders ve konferans vermekle geçirdiğini kaydeden Erdoğan, "Necip Fazıl Kısakürek , bize  özellikle  de her devrin  genç  nesillerine eserlerinden çok daha değerli eser bıraktı. Duruşu, tavrı edası, özgüveni, davasına olan sadakati, kalemine mürekkep yerine ciğerinden kan çekerek ortaya koyduğu çilesi kendi başına en büyük eserdi. Herkesin susturulduğu ortamda, Necip Fazıl cesaretle konuşuyordu. Herkesin kalemini sattı bir ortamda Necip Fazıl kalemini titretmiyordu" diye konuştu.

Necip Fazıl en zor  zamanlarda  Anadolu'ya, Trakya'ya tüm doğuya 'Yüz üstü çok süründün, ayağa kalk' diye haykırdığını anlatan Erdoğan, bir millete  tarihi  unutturulmak istenirken, Necip Fazıl Kısakürek'in millete  tarihini  hatırlattığına dikkati çekti.

Necip Fazıl Kısakürek'in kaleme aldığı Sakarya Türküsü'nden bir bölüm okuyan Erdoğan, "Necip Fazıl'ın bize bıraktığı en büyük eser özgüvendir. Bu ülkenin sahibi millettir, bu milletin ta kendisi 'sizsiniz'. Şu'cular, bu'cular değil, kalemini kiralayanlar, satanlar değil, emirle manşet dizen uşaklar değil, bu ülkenin sahibi 76 milyonun tamamıdır. Burada çok tipik bir zihniyete özellikle  değinmek istiyorum. Bu vatanın kız çocukları üniversitelerde başörtüsüyle mücadele verirken çarpık bir zihniyetin temsilcisi 'gitsinler Suudi Arabistan'da okusun' dedi. Birkaç gün önce bir yazar çıkmış Çamlıca'ya yapılması düşünülen cami için yazı yazmış, bize git çölde yaşa diyor' Çöl,  sadece  kurak bir toprak değildir, çöl vicdanı olmayan bir ruhtur. Çöl, terazisi şaşmış zihindir. Her gün yağmur yağsa, her tarafı şelale olsa, yemyeşil de olsa gaiplerden inen o mübarek nurla aydınlanmayan her kalp çöldür. Bize çölü gösterenler kendi kalplerine, ruhlarına baksınlar. Çölü işte orada göreceklerdir. Biz, hiçbir yere gitmiyoruz. Burası bizim yurdumuz toprağımız, bizim 76 milyon bir, beraber olarak hep birlikte  Türkiye  olarak yaşadığımız topraklardır. Bizim anavatanımızdan geleceğimiz hiçbir yer yok" dedi.

Türkiye'nin  sesi  çok çıkanın, vuranın, kıranın, millete kibirle tepeden bakanların değil, milletin egemen olduğu bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Önce Allah sonra millet iradesinin dışında bize egemenlik taslayan hiçbir güç yoktur, olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Her inancın ayyıldızlı bayrak altında milletin teminatı altında özgürce varlık imkanı bulacağını anlatan Erdoğan, her değerin bu topraklar üzerinde kendisini ifade etme imkanı bulacağını ve birilerinin gelip, vatandaşları kamplara bölünmesine göz yummayacaklarını ifade etti.

Gençlere   seslenen  Erdoğan, "Unutmayın sevgili gençler, Işık, Doğu'dan yükselir. Sizler, büyük bir ecdadın mirasçılarısınız. Sizin başınız asla öne eğik olmayacak, bizim rüku ve secdeden başka alnımız asla eğik olmadı ve yere değmedi. Siz korkmayacaksınız, çekinmeyeceksiniz, tereddüt etmeyeceksiniz. İnançlarınızdan dolayı, değerlerinizden dolayı utanmayacak sıkılmayacak geride durmayacaksınız. Birileri barbarca yakıp yıkıyor diye pısıp geri adım atmayacaksınız. Şiddet, silah, molotof, taş... Bunlar şu karşımda gördüğüm gençliğin tarzı asla değildir ve olmayacaktır. Siz, her biriniz birer Necip Fazıl olacaksınız, fikriniz, birikiminiz, tavrınız, edanızla, hak uğuruna dava uğruna sabrınız ve sebatınızla birer Necip Fazıl olacaksınız. İşte o zaman üstat Necip Fazıl'ın da vasiyetini yerine getirmiş olacaksınız" diye konuştu.

Erdoğan, "Bir genç kızımız önümü kesti. 'Başbakanım benim sizden bir istirhamım var 'dedi. Ne olur konuşmanızın sonunda bir şiir okuyun 'dedi. Necip Fazıl'ın şiiri. Çok ısrarlıydı. Biz de tabii kızımızın nezaket dolu istirhamını geri çeviremeyiz. Onu yerine getirelim istedik. Üstadın o zaman Zindandan Mehmet'e Mektubu oku şiirini okuyayım" şeklinde konuştu.

İşte ayakta alkışlanan o şiir;



haber7

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER