banner306
banner198

Mecliste böyle temsil ediliyorduk!

Çankırı dışındaki illerden Meclise girmeyi başaran Çankırılı Vekillerimiz

Mecliste böyle temsil ediliyorduk!
banner145
Cumhuriyet Tarihimizin ilk meclisinde bugüne Çankırı’yı Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil eden milletvekillerimizden bazıları Çankırılı değildi.


Bu milletvekilleri içinde Hüseyin Cahit Yalçın gibi seçildiği dönem ve sonrasında Çankırı’ya adım dahi atmayanları da vardı.


Bir de Çankırılı olup diğer vilayetlerden milletvekili seçilen hemşerilerimiz var!

Bu hemşerilerimize örnek verecek olursak: Ahmet Talat Onay Giresun’dan, Mehmet Rıfat Dolunay Niğde’den, Hamdi Çelen ve Ziya Termen Kastamonu’dan, İbrahim Refik Saydam Ağrı ve İstanbul’dan, Mehmet Hakkı Saydam Mersin’den, Talat Asal’ da “Edirne, Samsun, Zonguldak ve İzmir’den” seçilerek parlamentoya girmişlerdi.


24. dönemde ise Ali Ercoşkun Bolu’dan, Kadir Gökmen Öğüt İstanbul’dan, Nesrin Ulema ise İzmir’den Çankırılı olarak TBMM’ne girmeyi başaran hemşerilerimiz.


TBMM’nin III, IV ve V. Yasama Dönemlerinde bir Çankırılı üst üste 3 kez Gümüşhane Milletvekili seçildi.


İşte o Çankırılı Mehmet Şevket Erdoğan’dı. Göğsünde Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ve harp Madalyası taşıyan Şevket Bey Harp Okulu mezunuydu.

1182 senesinde Çerkeş’te dünyaya gelen Şevket Bey, 1964 yılında vefat etti. 



Çankırı ya adım dahi atmayan vekil! -Tıkla 

Çankırı ya adım dahi atmayan vekil

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 16:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
şabanözü
şabanözü - 9 yıl Önce

Nasıl yönetilmek istiyorsan sende ona göre hareket edersin eski ile şimdinin arasında ne fark var Çankırı lımı evet sadece nufus kaydında Çankırı ve ilçelerini tanımaz bilmez insanları tanımaz nasıl faydası olacak bu vatandaşın Çankırılı seni tanımayanı sende tanıma.

SIRADAKİ HABER

banner304