banner198

MHP'den Ak Parti STK temayülüne sert açıklama!

MHP İlçe Başkanı Öztürk,AKP milletvekilleri aday adaylarının belirlenmesinde STK’lar, dernek, vakıf, temsilci ve üyelerinin AKP il binasında temayül oyu kullanmasına tepki gösterdi.

MHP'den Ak Parti STK temayülüne sert açıklama!
banner145

 Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı Merkez İlçe Başkanı Vahit Özürk, milletvekili genel seçimlerinde AKP’nin aday listesi oluşturmak için il genelindeki STK’lar, vakıf, dernek ve meslek örgütlerinin görüşlerini almak için AKP il binasında temayül yoklaması gerçekleştirmenin bu örgütlerin misyonunu hiçe saymak anlamı taşıyacağını belirterek, "Bu tam anlamıyla kendini bilmezliktir." dedi. 

 

MHP İlçe Başkanı Öztürk, yaptığı açıklamada AKP milletvekilleri aday adaylarının belirlenmesinde STK’lar, dernek, vakıf, temsilci ve üyelerinin AKP il binasında temayül oyu kullanmasına tepki gösterdi.

 

Öztürk, “Sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar ve üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır. Askeri olmayan, devletten bağımsız, topluma fayda sağlamaya yonelik çalışmalarda bulunan bu kuruluşlar hiçbir siyasi partinin yan kuruluşu ya da alt elemanı da değildir. Sivil toplum kuruluşları, toplum için sürdürdükleri faaliyetlerin toplumun farkında olmasını sağlamak ve kuruluşun algısını olumlu yönde değiştirmek için bazı adımlar atmalıdır. Bu, bütün sivil toplum kuruluşlarının ve üyelerinin ortak sorumluluğudur. Çünkü, sivil toplum kuruluşlarının temel amacı, toplumun yararı için çalışmalar yapmak ve toplumun bu faaliyetlere katılımını sağlayarak maksimum düzeyde sonuç elde etmektir” dedi. 

 

Çankırı’mızda bulunan Sivil toplum örgütlerinin ilimizin geleceğinde söz sahibi olması gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Bunları fikir alacağız, temayül yapacağız diyerek AKP Çankırı il binasına kurum toplayarak orada bir temayül gerçekleştirmek, bu örgütlerin misyonunu hiçe saymak onları küçümsemek anlamına gelir ki, bu da tam anlamıyla kendini bilmezliktir. Sivil toplum kuruluşları toplumun bir katmanı ve temsilcisidir. Bu kuruluşlar siyaset üstü olarak kalmalı ve saygınlığı korunmalıdır. Çekin elinizi STK’lardan, çekin elinizi Çankırı’nın geleceğinden” dedi. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 00:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
çankırılı
çankırılı - 9 yıl Önce

milletvekili seçilirken dikkat edilmesi gereken hususların başındaseçilecek insanın dürüstlüğü ve iline yapabileceği hizmetler noktasında kim ne verebilir ona bakılır. bu noktada halkın ve stk ların görüşlerinin sorulmasından daha doğal bir şey olamaz bu görüşlerin alınması sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamak mümkün değil ben bir anlam veremedim verenler varsa yazsın.

SIRADAKİ HABER