banner198

Salim Çivitçioğlun'dan Aday Adaylarına Altın Öğütler

Salim Çivitçioğlun'dan Adaylara Altın Öğütler

Salim Çivitçioğlun'dan Aday Adaylarına Altın Öğütler
banner145
AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu Ak Parti'de aday adaylığı başvurularının öne alındığını açıkladı. Aday adaylığı müracatında bulunacaklara uyarı ve altın öğütlerde bulunan Çivitçioğlu," Hiç bir arkadaşımız diğer adayla ilgili gereksiz bir konuşma yapmasın. Projeleriniz, fikirleriniz ve vizyonunuzla ortaya çıkın" tavsiyesinde bulundu. 

Yerel seçimlere adım adım yaklaşıldığını ifade eden Çivitçioğlu, Ak Parti'de aday adaylığı sürecinin Seçim İşleri Başkanlığı tarafından 21 Ekim olarak duyurulduğunu ancak dün Genel Merkezce alınan karar doğrultusunda aday adaylığı başvurularının 1 Ekim 2013 -1 Kasım 2013 tarihleri arasana çekildiğini duyurdu. Önümüzdeki hafta salı gününden itibaren aday adaylığı müracatlarını almaya başlayacaklarını belirten Çivitçioğlu, "İl ve İlçe Belediye Başkan aday adaylarının İl Başkanlığına, Belde Belediye, İl Genel ve Belediye meclis üyelikleri için aday adayı olacakların ise  ilçe başkanlıklarına müracat edeceklerin belirtti. 


Aday adaylığı sürecinde aday olacaklara uyarılarda ve altın öğütlerde bulunan Çivitçioğlu, " Hiç bir arkadaşımız özellikle istirham ediyorum! Diğer aday adayı arkadaşlarımızla ilgili gereksiz bir konuşma, gereksiz bir düşünce ve yaklaşım içerisinde bbulunmasın. Bir biz aileyiz ve birlikte aileyiz. Kendi iç bünyemizde bir birimize karşı olabildiğine seviyeli olalım. 'Ben bu arkadaşımı biliyorum! Bu arkadaşım şöyleydi, halk böyle konuşuyor' diye bir yaklaşımla  konuşmayın. Kendinizi projelerinizle, fikirlerinizle ve vizyonunuzla çalışmalar yaparak arakadaşlarınızın gönlünde taht kurun" dedi.

Kimseye bir söz vermedik!
Özellikle bir husun altını çizmek istediğini anlatan Çivitçioğlu, "Kimseye bir söz vermediklerini her bir adaya eşit mesafede durduklarını ifade etti. Çivitçioğlu, " Aday arkadaşlarımız o kadar kaliteli ve değerli insanlar ki biz herkesi Allah için seviyoruz. Biz  burada aday seçmekte gerçekten zorlanacağız ama kimseye angeje olmuş durumda değiliz. Yerel seçimlere gireceğimiz bu dönemde hepimizin birlik beraberliği daim olsun. Bu birlik beraberlik 30 Mart akşamına kadar güzel bir şekilde sürer ve Çankırı'da bütün yerel yönetimlere AK Parti bayrağını diker ve bu emeğin karşılığını almış oluruz" şeklinde konuştu..

Öte yandan AK Parti'de 1 Ekim Salı günü başlayacak olan aday adaylığı sürecinin ardından, il ve ilçe yönetim kademelerinin görüşünü almak için temayül yoklaması yapılacağı, İl Başkanı, İl Milletvekilleri görüşü ve G
enel merkez mülakatının ardından belediye başkan adaylarının  belirleneceği haber merkezimizin edindiği bilgiler arasında yer almakta.

ADAYLAR NE KADAR ÜCRET ÖDEYECEK?

AK Parti Genel Merkezi'nde bugün gerçekleştirilen Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, mahalli seçimlerde aday adayı olacak kişilerden alınacak ücretler de belirlendi.

Buna göre, büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylarından 7 bin 500 TL talep edilecek. Nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkan aday adaylarından ise 3 bin lira istenecek.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, nüfusu 100 binden az olan il belediye başkan adaylarından bin 500 lira talep edilecek.

Nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanlarından istenecek ücret 2 bin 250 TL olarak açıklanırken, nüfusu 50 binden fazla ve 200 bine kadar olan ilçe belediye başkanlığı aday adaylığı için bin 500 lira talep edilecek.

Nüfusu 50 binden daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 750 TL, nüfusu 10 binden fazla olan ilçe belediye başkan aday adaylarından 750 TL talep edilecek.

Nüfusu 10 bin ve daha az olan belde belediye başkanları aday adayları için istenecek rakam 400 TL olarak açıklanırken, büyükşehir belediye meclisi üyesi aday adaylarından 750 TL istenecek. İl genel meclisi üyesi ve büyük şehir olmayan diğer illerin belediye meclisi üyesi aday adaylarından da 250 TL talep edilecek.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER