banner306
banner198

Şevket Koç Tİ’ye Taktı!

Ak Parti Çankırı Belediye Başkan A. Adayı Şevket Koç, "Resmi törenlerde İstiklal Marşı'mızdan hemen önce çalışan "Ti" borusu kaldırılmalı" dedi.

Şevket Koç Tİ’ye Taktı!
banner145
Ak Parti Çankırı Belediye Başkan A. Adayı Şevket Koç, "Resmi törenlerde İstiklal Marşı'mızdan hemen önce çalışan "Ti" borusu kaldırılmalı" dedi.


Ak Parti Çankırı Belediye Başkan A. Adayı Şevket Koç, resmi törenlerde İstiklal Marşı'ndan hemen önce çalışan "ti" borusunun, ABD askerlerinin yat borusu olduğunu belirterek kaldırılmasını istedi.


Koç, yaptığı açıklamada, "Ti borusu diye nitelenen bu müzik parçasının orijinal adı Military Taps'tir ve Amerikan ordusunda yat borusu olarak kullanılmaktadır. Bestecisi Amerikan iç savaşında general olmuş işadamı Daniel Butterfield'dir." dedi.


Şevket Koç, "ABD Başkanı Bush'un, Türkiye ziyaretinde İstiklal Marşı'ndan önce saygı duruşunda bu sesi duyduğunda çok memnun olduğu, 'Kültürümüz buraya kadar gelmiş.' dediğini geçmiş yıllarda basından takip etmiştik. Törenlerde aziz şehitlerimiz için durduğumuz saygı duruşunda, dünyanın en zalim ordusunun yat borusuyla saygı duruşunda bulunuluyor." ifadelerini kullandı. Tüm toplantılarda saygı duruşu yapılan her yerde "ti" borusu çalındığına dikkat çeken Şevket Koç sözlerini şöyle tamamladı: "Kurtuluş savaşında, Çanakkale'de Tekbir sesleri ile şehit olan aziz şehitlerimize, ABD ordusunun yat borusuyla saygı duruşunda bulunuluyor. Bu ayıbın bir an önce sona erdirilmesi gerekmektedir." dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 03:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
gakan özkan
gakan özkan - 10 yıl Önce

tebrikler güzel bir konuyu gündeme taşımışsınız, en güzel saygı duruşu el-fatiha olmalıdır.

cüneyt karataş
cüneyt karataş - 10 yıl Önce

kore savaşından sonra başlamış bu uygulama. bu millete çok uygulama dayatıldı. şimdi başörtüsü sınavı var chp nin mhp nin. bakalım nasıl bir not alacaklar. i̇zliyoruz not verenler olarak

SIRADAKİ HABER

banner304