banner306
banner198

Yıldız, dobra açıklamalarda bulundu

Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Yıldız siyaseti, çıkar için değil, Çankırı’ya hizmet için yaptığını belirtti.

Yıldız, dobra açıklamalarda bulundu
banner145
Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Yıldız siyaseti, çıkar için değil, Çankırı’ya hizmet için yaptığını belirtti.


AKP İl Başkanlığı yaptığı dönemde siyasi parti ayrımı yapmaksızın halkın yanında olmaya gayret ettiğini hatırlatan Yıldız, takım tutar gibi siyaset yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.


Bir belediye başkanının önerilere ve eleştirilere açık olması gerektiğini ifade eden Yıldız, yapıcı eleştiride bulunanlara her zaman saygı gösterdiğini vurguladı. Belediye başkanının görev ve sorumluluklarını çok iyi bildiğini dile getiren Erdal Yıldız, “O koltuğa oturan adam 5 yıllığına oturacak ve sağa sola bakmadan memleket için çalışacak. Öncelikle belediyenin asli vazifelerini yerine getirecek ve kimseye taviz vermeyecek” dedi.


Çankırı’nın 5 yılda marka bir kent haline getirilebileceğini ifade eden Yıldız, belediyenin gelir-gider hesabını iyi tutarak, ticari bir işletme mantığıyla yönetilmesi gerektiğini kaydetti.


Çankırı’nın en önemli sorunlarının başında konut sıkıntısının geldiğini ve bu sorunu çözmek için hazır olduğunu belirten Yıldız, “Ak Parti’mizin en başarılı olduğu hizmetlerin başında konut hamlesi gelmektedir. Çankırı’mızı da bu konut hamlesinden en iyi şekilde yaralandıracağız. Bazı ilçelerimizde 3. Etap TOKİ çalışmaları başlarken, biz hala 280 konutu sahiplerine teslim edemedik. Önümüzdeki ödevi yapmadan hizmet beklemek olmaz. Biz ödevimizi yapacağız ve hizmetlerin arkamızdan gelmesini bekleyeceğiz ” dedi.


Çankırı Belediyesi’nin yol ve kaldırım çalışmalarını da eleştiren Yıldız, belediye tarafından cadde ve sokaklarda yapılan çalışmaların sürekli yenilenmesinin halkı ve esnafları mağdur ettiğini söyledi. Yıldız, belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda Çankırı’nın önemli sorunlarını sırasıyla çözeceğini belirtirken, “Önemli olan o koltuğa oturabilmek değil, o koltuktan kalktıktan sonra halkın için karılaşabilmektir. Biz yapacağımız çalışmalar ile Çankırı’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirecek ve oluşturacağımız turizm alanlarıyla Çankırılılara işsizlik kelimesini tamamen unutturacağız. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Çankırı’nın popülist yaklaşımlardan uzak, gerçekten hizmet verebilecek yeni bir enerjiye ihtiyacı var. Biz de bu ihtiyacı karşılayabileceğimizi düşündüğümüz için bu kutlu göreve talip olduk” ifadelerini kullandı.


Çankırı Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın istihdam birimiyle ilgili de projeleri olduğunu ifade eden Yıldız, “Planladığımız çalışmalar ile Kadın istihdam birimi belediye bütçesine yük olmak yerine, belediyemize para kazandıracak. İstihdam sağladığımız kardeşlerimize çeşitli görevler vererek onların performansını belediyeye en üst düzeyde sağlayacağız” diye konuştu.


Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu belirten Yıldız, ben değil, biz mantığıyla geleceğin Çankırı’sını inşa edeceklerini kaydetti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 02:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304