banner198

Gündüz makam şoförü, akşam güreşçi

Çankırı Valiliğinde çalışan İsmail Yılmaz (45), gündüzleri Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz'ın makam şoförlüğünü, akşamları ise minder güreşi yapıyor.

banner145
- FERHAT BARULAY - Çankırı Valiliğinde çalışan İsmail Yılmaz (45), gündüzleri Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz'ın makam şoförlüğünü, akşamları ise minder güreşi yapıyor.

Dünya Güreş Federasyonu (FILA) tarafından 30 Eylül-4 Ekim'de Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen Dünya Veteranlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda üçüncü olan Yılmaz, mesai bitiminin ardından öğrencisi Levent Durlanık'la Çankırı Güreş Eğitim Merkezinde minder güreşi yapıyor.

Yılmaz,  yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te katıldığı Dünya Veteranlar Serbest Güreş Şampiyonasında 63 kilogramda üçüncü olduğunu söyledi. Kariyerinde yıldızlar ve gençler kategorilerinde Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Güreşe 1985'de Ankara'da başladım. Yaklaşık altı ay sonra Kayseri'de yapılan Türkiye Şampiyonasında 70 sporcunun arasından üçüncü oldum. 1986'da ilk defe milli takıma katıldım ve seçmelerde elendim.1988'de İzmir'de yapılan Avrupa Yıldızlar Şampiyonası seçmelerine katıldım. Orada rakibimi 8-0 yenmeme rağmen rakibimin babası milli takım antrenörü olduğu için onu tercih ettiler. Bir müddet güreş minderine kırgınlığım oldu. Seçmelerde torpil yaptıkları için çok üzüldüm. Hak benimdi ama bana hakkımı vermediler. Rakibim de gitti Avrupa Şampiyonu oldu ona daha çok üzüldüm. Türkiye adına sevindim ama kendi adıma çok üzüldüm."

- "28 yıllık hasretim sona erdi"

Yaklaşık 19 yıl önce Çankırı'da antrenörlüğe başladığını anlatan İsmail Yılmaz, "Çok sayıda dünya şampiyonu ve Kırkpınar'da çeşitli kategorilerde başarılı sonuçlar çıkaran sporcu yetiştirdim. Güreş sporunu çok seviyorum. 28 yıllık hasretim sona erdi. Allah bir yerde nasip etti. Bugün dünya üçüncüsü oldum. 28 yıllığın karşılığını dünya üçüncülüğüyle onurlandırdım. Biz güreşin askeriyiz 24 saat güreşin emrindeyim. Ben önce Allah sonra da güreşin sayesinde ekmek yiyorum" diye konuştu.

Yılmaz, geçen yıl öğrencisi Levent Durlanık'ı Veteranlar Dünya Şampiyonası'na hazırlamaya karar verdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti: "Geçen yılın Eylül ayında çalışmalara başladık ve bir yıldır bu şampiyonaya hazırlandık. Zorluk var diye pes etmedik. Valilikte yoğun tempoda çalışmama rağmen gündüz makam şoförlüğü, akşamları ise güreş antrenmanlarımı yaptım. Bir yıl boyunca Durlanık'la çalışarak Bosna Hersek'te düzenlenen şampiyonaya katıldım ve derece yaptım." Güreşçi Levent Durlanık, İsmail Yılmaz'la yaklaşık 20 yıldır beraberliklerinin olduğunu vurgulayarak, "Ben kendisinin hem çırağıyım hem de kardeşiyim. Kendisini çok seviyorum. Benim üzerimde büyük emekleri var. Bizi güreşe başlatan elimizden tutan ve bugünlere getiren kendisidir. İsmail Yılmaz, Türkiye'ye güreşçi kazandırdı" şeklinde konuştu. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da İstanbul Güreş İhtisas Spor Kulübü'nün as başkanlığını yürüttüğünü belirterek, "Valilik olarak Çankırı'da güreş sporuna destek veriyoruz. Güreşle iç içeyiz. İsmail Yılmaz'ın derecesinden memnun olduk. Kendisi gündüzleri bizim programları takip ediyor. Akşamları ise işten çıkınca antrenmanlara gidiyor. Bu büyük bir fedakarlık kendisini tebrik ediyorum" dedi.


.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 20:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
bu güreş sevdasıdır
bu güreş sevdasıdır - 11 yıl Önce

helal olsun başka ne denir helal olsun

SIRADAKİ HABER