banner198

Kütahya’da öğrencilere ‘Bilim çocuk’ dergisi

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah,‘Bilim ve Çocuk dergisi ile çocuklarımızı geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz'dedi.

Kütahya’da öğrencilere ‘Bilim çocuk’ dergisi
banner145
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah,‘Bilim ve Çocuk dergisi ile çocuklarımızı geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz'dedi.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah, ‘Bilim ve Çocuk dergisi ile çocuklarımızı geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz, ‘İl milli eğitim müdürü coşkun esen, ‘Bilim ve teknoloji bu yıl stratejik hedefimiz ”Kütahya Bilim Sanayi ve Teknoloji ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan proje ileKütahya’da ilk ve ortaokul öğrencilerine TÜBİTAK ‘Bilim Çocuk’ dergisi dağıtıldı. Dağıtımı yapılan dergi ile öğrencilerde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı bildirildi.

 

2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte çeşitli projeler üreterek Kütahya’daki eğitim seviyesini artırmak isteyen Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projelerine Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü de destek veriyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce hazırlanan ‘Bilim ve Teknolojinin Farkındalığının Artırılması’ projesi kapsamında okullarda TÜBİTAK’ın ‘Bilim Çocuk’ dergisinin dağıtımına başlandı. 

 

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projede Fuat Paşa Ortaokulu'nda dergi dağıtımı yapıldı. Dergi dağıtımına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah, okullarda bilime karşı olan farkındalığı artırmayı amaçladıklarını bildirdi. Küçükgümrah, “Hazırladığımız ‘Bilim ve Teknolojinin Farkındalığının Artırılması’ projesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bağlı kuruluşu TÜBİTAK tarafından, piyasada satılan ve yayına hazırlanan Bilim Çocuk dergisini 16 bin adet olarak tedarik edip ilimizde 7-12 yaş arasındaki çocuklarımıza dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonuna hazırlandığını ve çocuklarında bu vizyonu anlamasını ve onları geleceğe hazırlamak adına projeyi gerçekleştirdiklerini de anlatan Küçükgümrah, “Bilindiği gibi ülkemiz 2023 ve 2071 vizyonuna hazırlanıyor. Bu vizyonda bilim ve teknolojinin olmazsa olmaz olduğunu her yerde söylüyoruz. Bilim ve teknolojinin farkındalığının artırılmasını bu yaşlarda çocuklarımıza izah ederek çocuklarımızı geleceğe hazırlama adına bir projedir. Projenin öğrencilerimize, Kütahya’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2013, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER