banner198

Yatırımcıların Takip Etmesi Gereken 10 Kripto Para Sitesi

Yatırımcıların Takip Etmesi Gereken 10 Kripto Para Sitesi

Yatırımcıların Takip Etmesi Gereken 10 Kripto Para Sitesi
banner145

Yatırımcıların Takip Etmesi Gereken 10 Kripto Para Sitesi

Bir kripto para yatırımcısı birçok konuda araştırma ve takip yapmalıdır. Bazı yatırımcılar uzun vadeli işlemler yaparken bazı yatırımcılar kısa vadeli işlem yapar ki kısa vadeli en çok dikkat edilmesi gereken kısımdır. Genel anlamda bir yatırımcının takip etmesi gereken belli başlı araçlar vardır. Bu yazımızda araştırma siteleri, güvenilir kripto para siteleri ve borsaları inceleyeceğiz. 10 adet sizler için seçtiğimiz siteler şu şekilde:

  1. CoinMarketCap

CoinMarketCap, hızla büyüyen kripto para birimi alanında kripto varlıklar için dünyanın en çok başvurulan fiyat takip sitelerinden bir tanesidir. Misyonları, kripto para yatırımcılarının bilinçli bir şekilde fiyat sonuçlarını çıkarmaları için tarafsız, yüksek kaliteli ve doğru bilgilerle araştırma yapmasıdır. 7/24 veri akışı sağlayan site, günlük, haftalık ve aylık olmak üzere ek olarak yıllık verileri de sunar. (Kripto paralar ve Bitcoin açılış kapanış saatleri diğer fiat değerlere göre değişiklik gösterir. Gün boyunca ticarete açık olmaması sebebi ile geleneksel borsa sistemlerinde, açılış fiyatı ve kapanış fiyatı günün ilk ve son fiyatını ifade edecek şekilde düzenlenir. Bu yüzden devamlı olarak veri akışı devam eder.)

Brandon Chez tarafından Mayıs 2013'te kurulan CoinMarketCap, hızla büyüyerek kullanıcılar, kurumlar ve medya tarafından binlerce kripto varlığı karşılaştırmak için en güvenilir kaynak haline geldi ve CNBC, Bloomberg ve diğer büyük haber kuruluşları tarafından yaygın olarak alıntılandı. Hatta site ABD güvenlik ajansının dahi verileri toplamak adına CoinMarketCap’ı kullandığını iddia ediyor.

Nisan 2020'de CoinMarketCap, Binance Capital Mgmt tarafından satın alındı. Binance, kripto paraları erişilebilir ve tüm dünyadaki insanlar için sistematik olarak önemli hale getirme ortak vizyonunu paylaşan, ticaret hacmi ve kullanıcılar açısından dünyanın en büyük dijital varlık borsasının arkasındaki küresel şirketlerinden birisi. (İlerleyen bölümlerde değineceğiz).

  1. CoinGecko

CoinGecko da aynı CoinMarketCapp gibi kripto para piyasasına dair temel bir analiz sunmaktadır. Fiyat, hacim ve piyasa değeri takibinin yanı sıra CoinGecko topluluk büyümesini, açık kod geliştirme faaliyetlerini, büyük olayları ve zincir üzeri metriklerin de takibi gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir.

  1. DeBank

DeBank'ın misyonu kısaca, herkese güvenli, verimli ve şeffaf finansal hizmetler sunmak için kullanıcılar ve DeFi teknolojisi arasında bir köprü kurmak diyebiliriz. Birçok projenin verilerini hızlı bir şekilde takip edebileceğiniz kolay kullanımıyla oldukça kullanışlı bir site.

  1. Binance

Şu anda Binance, günlük kripto ticaret hacminin önemli bir bölümünü oluşturan küresel değişim alanına en büyük borsa konumundadır. Birçok kripto parayı fiat ile takas edebileceğiniz borsada, Euro dahil 20den fazla diğer itibari para birimi kullanılarak para yatırmaya izin verilir.

  1. Coinbase

Coinbase 2012 yılında Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından kuruldu. Merkezi San Francisco, Californiada bulunuyor. 2021 itibariyle Coinbase, dünyanın en büyük Bitcoin brokeri ve yüzlerce kripto para üzerinde işlem yapmanıza izin veriyor.

  1. Gemini

Winklevoss kardeşler, değişim Ekim 2015e kadar canlı olmamasına rağmen, 2014’ün başlarında Gemininin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Haziran 2018den itibaren Gemini Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Singapur, Güney Kore ve Hong Kongda faaliyet gösteriyor.

  1. Blockfolio

Blockfolio 300 farklı borsadan 8.000den fazla kripto para birimini destekleyerek dünyanın en popüler ücretsiz Bitcoin ve kripto para birimi portföy takip uygulamaları arasında yer almaktadır.

Tamamen ücretsiz olan Blockfolio, yüzlerce farklı borsa ve cüzdanda binlerce dijital varlığı izlemenizi ve varlıklarınızı kontrol etmenizi sağlar. Her birine teker teker giriş yapmak yerine zamandan tasarruf edebilirsiniz.

  1. Coin Stats

Kripto para varlıklarınızı tek bir yerden takip edebileceğiniz Coin Stats, aynı Blockfolio gibi bir kripto para yönetim uygulamasıdır.

8.000in üzerinde kripto para birimi barındıran platform 400’ün üzerinde de döviz rezervi içermekte. Bu kripto para listesi içerisinde dilediğiniz gibi arama yapabilir, araştırma sayfalarına dayalı yatırım kararları almak için kripto para birimlerinin web sayfalarını ziyaret edebilir ve yatırım yapmadan önce derin bir araştırma yapabilirsiniz.

  1. TradingView

Tradingview en popüler piyasa takip sitelerinden biridir. Bu platformun bu kadar popüler olmasının altında pek çok sebep yatmaktadır. Bunlardan en önemlisi bedava bir platform olması ve verileri oldukça hızlı ve güvenli bir şekilde güncellemesidir.

  1. TradeStation

TradingViewe benzer bir şekilde borsalar ve birim fiyatları konusunda araştırma ve grafik incelemesi yapabileceğiniz oldukça kullanışlı ve kolay bir sitedir. Genelde arayüzü ve veri trafiğinin hızlı olması sebebiyle tercih edilir.

Çankırı Postası

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kripto öğrencisi
Kripto öğrencisi - 2 yıl Önce

#MINEnetwork $MNET @mine_blockchain
MINE Network is the first decentralized Standard Hashrate-Token protocol that solves
the liquidity problem of miners on multi-chains, bringing Cash flow to the mining industry.

SIRADAKİ HABER