banner198

Erdoğan G-20 öncesi önemli açıklamalar yaptı

Başbakan Erdoğan Rusya'ya hareketinden önce açıklama yaptı.

Erdoğan G-20 öncesi önemli açıklamalar yaptı
banner145
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan G-20  zirvesine   katılacağı  Rusya’ya hareketinden önce  havalimanında  açıklamalarda bulundu. Erdoğan Suriye'nin "Türkiye'yi vururuz" tehdidine karşılık " Ülkemiz  böyle bir şeye her an hazırdır. Suriye kendisi buna ne kadar hazırdır bunu bilemem" dedi. Erdoğan şunları söyledi:


St. Petersburg  zirvesi  önemli görüşmeler için büyük bir  fırsat  verecektir. G-20’nin etkinliğinin korunmasına önem atfediyoruz. 2020 olimpiyatlarını çok önemsiyoruz.  İstanbul ’un adaylığına verdiğimiz önemi göstermek için olimpiyat komitesi toplantısına  yüksek  düzeyli bir  katılım  yapıyoruz. Ben ve  arkadaşlarım  Buenos Aires’e gidiyoruz. 2020 olimpiyatlarını en  iyi   şekilde   gerçekleştirmeye  kararlıyız. Eşsiz bir  kültürel  ve  tarihi   birikime sahip   İstanbul  medeniyetleri buluşturuyor.


Tokyo ve Madrid gerek şehirler gerek ülkeler olarak daha önce olimpiyatlara ev  sahipliği  yapmışlardır.  İstanbul   ise  henüz olimpiyatlara ev  sahipliği  yapmamıştır. Seçilmesi durumunda  İstanbul ’un olimpiyat ruhunu yansıtacağına eminim. Temennim odur ki Buenos Aires’ten müjdeli bir  haberle  dönelim.


SURİYE KRİZİ 


Orada şehit edilmiş  olan  o yavrularımızın zaten bütün kamera çekimlerini dünya gördü. Bizler de izledik. Orada dikkat ederseniz bir kurşun yarası veya kan. Onların sadece kimyasal bombalarla onların şehit edildiğini öldürüldüğünü çok açık net orada görüyorsunuz.


Rejim biz yapmadık muhalifler yaptı gibi kaçamak cevaplar veriyor. ABD’nin iddialı çıkışları var. Bizim öyle. Sayın Putin’in son yaptığı açıklamada “Bize böyle bir şey açıklanırsa bizim duruşumuz değişecektir şeklinde açıklaması var. Bu da bir şeyi gösteriyor. Sayın Putin askeri müdahaleye karşıyız derken. Neticesi ölüm olan saldırıda ne kullanırsanız kullanın bize göre bu suçtur. Bu bir insanlık suçudur. Uçaklarla bombalayacaksın öldüreceksin o suç olmayacak…


Kimyasal silah kullanırsan suç olacak. Bir defa öldürmek suç mu değil mi ona bakmak lazım kimyasal olan daha vahşidir diyebilirsiniz. Uçaklardan bombalamak suretiyle öldürmek çok daha vahşi olabilir. 100 bin insan öldürülüyor buna ses çıkarmayacaksınız. 1300 kişi öldüğünde bu bize ispatlanırsa BM’de destekleriz diyeceksiniz. Doğrusu bunu anlamakta ben zorlanıyorum.


OBAMA’NIN KONGRE KARARI, TÜRKİYE’NİN OPERASYONDA ROLÜ NE OLACAK


Bunu şartlar olgunlaştıracak. Biz koalisyonun içinde yer alacağımız söyledik. Sayın Obama’nın kongreye götürmesi olayı belki kendi iç siyasi kararı olarak değerlendirilebilir. Kendine olan belki de güveninden bu kaynaklanabilir.


Sayın Obama bu şekilde hareket ederken Cameron meclisi önemserken attıkları adımlardan sonra kendi inisiyatiflerini de kullanmanın gayreti içindeler. Fransa’da Hollande müdahaleye nasıl olumlu baktıklarını açıklıyor. G-20 zirvesi bu konuları konuşmak için önemli bir fırsat olacak.


OBAMA VE PUTİN İLE GÖRÜŞME OALCAK MI?


Sayın Obama’ın yarın açılışta bulunup ayrılacağı söylendi. Ama kısa bir görüşme olanağı olacaktır. Sayın Putin’le bir görüşme olacaktır. Bizim konumumuz farklı. 911 km sınıra sahip ve belli sıkıntıları yaşayan bir ülke olmamız nedeniyle bu görüşmeyi iyi değerlendiririz.


MISIR İLE İLİŞKİLER, CHP’NİN ZİYARETİ


Bizim büyükelçimizi müzakereler için çağırdığımızı unutmayın. Biz büyükelçiliği kapatma adımı atmadık. Müzakereleri gerçekleştirdik bunun ardından da kendisini tekrar gönderiyoruz.


Ama Mısır’daki şartlar farklı gelişirse durumu yeniden değerlendiririz. CHP’nin oraya gitmesini kendileri açısından önemsiyorum. Demokrasilere darbelere bakışları açısından tecrübelidirler. Türkiye deneyimler yetmiyor demek ki. Kendi tecrübelerini onlara aktaracaklardır diye düşünüyorum. CHP’nin ne Irak’a ne de Mısır’a verebileceği bir şey yoktur. Alabilecekleri şeyler vardır.


SURİYE’NİN TÜRKİYE’Yİ DE VURURUZ TEHDİDİ


Ülkemiz böyle bir şeye her an hazırdır. Suriye kendisi buna en kadar hazırdır bunu bilemem. Askeri mercilerimiz daha iyi biliyor ama biz de onlardan aldığımız bilgilerle az çok biliyoruz. Suriye’de şu an kardeşlerimiz çok ciddi bir yönetim krizi içinde yokluğu yaşıyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2013, 21:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304