banner198

Saadet Partili Ünver'den İsrail hakkında suç duyurusu

Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Mustafa Ünver, il başkanlığı adına Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları nedeniyle İsrail’li yetkililer ve destekçileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Saadet Partili Ünver'den İsrail hakkında suç duyurusu
banner145

Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Mustafa Ünver, il başkanlığı adına Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları nedeniyle İsrail’li yetkililer ve destekçileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ünver, Saadet Partisi Çankırı İl Başkanlığı adına Çankırı Adliyesine sunduğu başvurudan sonra yapmış olduğu basın bildirisinde İsrail Cumhurbaşkanı, başbakanı, savaş suçu işleyen 12 İsrail’li yetkili ve sosyal medya üzerinden İsrail adına savaşa katıldığını ilan eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında Çankırı Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Gazze sınırları içerisinde ve dışında Filistinli masum insanlara yönelik insanlık dışı tam bir vahşet yaşanmaktadır.  Çoğunluğu çocuklar ve kadınlar olmak üzere milyonlarca insan bombalamalar ve uluslararası hukuka aykırı tam bir abluka ile korkunç bir dram yaşamaktadırlar. Bu nedenle İsrail’li yetkililer ve bu vahşete destek olduğunu ilan eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında soykırım, insanlığa karşı suçlar, insan haklarını ve uluslararası hukuku tüm dünyanın gözü önünde çiğneyerek insanlığa karşı savaş ve saldırı suçlarını işleyen şüpheliler hakkında gerekli tahkikatın ve işlemlerin yapılarak dava açılması ve cezalandırılmalarını talep ettik.

Gazze Toplu Mezara Dönüştürülüyor -

“İsrail işgal rejimi; 1948’den bu yana adım adım Filistin topraklarını işgal etmekte; akıl almaz zulüm ve cinayetlerle dünyanın gözü önünde bir soykırım gerçekleştirmektedir. Geçmişte; Deir Yasin Köyünde, Sabra ve Şatilla’da, El Halil’de, Kudüs’te yaptıkları katliamlarına, 2023 senesinde Gazze’de devam ediyorlar. Yeryüzündeki tüm kötülüklerin, vahşetin ve katliamın suç ortağı; her teröristin hamisi olan Amerika’nın da desteğini alan terör devleti İsrail Gazze’de, dünya tarihinin en alçak soykırımına devam ediyor. Su, elektrik ve internet kesiliyor. Hastaneler, ambulanslar, okullar, evler bombalanıyor. Fosfor bombalarıyla her gün yeni savaş suçları işleniyor. Gazze adeta bir toplu mezara dönüştürülüyor. Esasen gelinen noktada bombalar bugün Filistin halkının üzerine yağdırılırken İslam coğrafyası da bombalanıyor. Aslında dünyadaki hukuk bombalanıyor. Ümmetin üzerindeki bilinç bombalanıyor.

Bu Ateş Herkesi Yakar -

İsrail, dünya çapında büyük bir algı operasyonuna başladı. Filistinlileri terörist, kendilerini ise mazlum göstermeye çalışarak, alçakça bir manipülasyona giriştiler. Sözde aydınlar, sözde akademisyenler, en büyük medya grupları, global şirketler bu sahtekârlığa destek verdi. Savaşın bile bir hukuku olmasına rağmen İsrail ne kural tanıyor, ne de hukuk… Haddi aşmada dur durak bilmeyen şeytan İsrail, Gazze’de çoğunluğu kadınlar ve çocuklar olmak üzere 15 bine yaklaşan din kardeşimizi şehit etti. Hastane bahçesine sığınan binlerce masum insanı füzeyle yok etmeye çalıştı. Bu katliamlara karşı 11 Ekim’de Riyad’da olağanüstü toplanan sözde İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin liderleri; İsrail’le bütün ilişkilerin askıya alınması, petrol ambargosu kozunun kullanılması ve İsrail uçaklarına hava sahasının yasaklanması gibi caydırıcı kararlar almak yerine her zaman olduğu gibi dilek ve temennilerden oluşan bildiri yayınlamaktan başka bir şey yapmadılar. Nasıl olur da bu kadar lider bir araya gelip, sadece kınayıp, sadece bildiri yayınlayıp dağılır? Bakınız tekrar söylüyoruz, bu ateş herkesi yakar. Mazlumların âhı, zalimleri ve sessiz kalarak bu zulme ortak olan herkesi muhakkak yakalar, perişan eder.

Limanlarımızdan Her Gün İsrail’e Ticaret Sevkiyatı Yapılıyor -

Ne acı bir durumdur ki limanlarımızdan her gün gemilerle İsrail’e sevkiyat yapılmaya devam ediyor. Barut ve çelik gibi silah yapımında kullanılacak malzemeler dâhil, akaryakıt ve gıda, ne ararsanız var! Öyle ki İsrail’e ihracatta Türkiye 3. sırada yer alıyor. Vatandaş boykot ederken, bunlar ticaret hacimlerini katlamaya devam ediyor. Sayın Erdoğan’ın defalarca kez ‘kırmızı çizgimizdir’ dediği Filistin konusundaki duruşu işte budur! Büyük İsrail Planı dâhilinde etrafımız adım adım kuşatılırken nasıl bu kadar duyarsız kalınıyor, hakikaten anlamakta zorlanıyoruz. Her gün onlarca bebeği ve çocuğu katledenleri sadece kınamak, sizin vicdanlarınızı nasıl teskin ediyor; aklımız, havsalamız almıyor. Yapabileceğiniz onlarca şey varken; hamasi nutuklar atmakla, yavan bildiriler yayınlamakla nasıl yetiniyorsunuz; pes doğrusu!

Gazze Ne Kadar Güvendeyse Ankara Da O Kadar Güvendedir -

Ama herkes bilsin ki; bize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Tekrar ifade ediyoruz, herkes duysun ki; Kudüs’ün doğusu da batısı da Filistinlilerindir. Altını çizerek bir kere daha ifade ediyoruz, herkes artık anlasın ki; Gazze ne kadar güvende ise Ankara da işte ancak o kadar güvendedir! Dünya tarihinin en alçak soykırımına girişen; hastane bombalayan, çocuk katleden İsrail’in ve onun hamisi Amerika’nın elde edebileceği tek şey var: O da yenilmek ve tüm zulümleriyle beraber yeryüzünden silinmektir. Bugün bizler burada, sadece elimizden geleni ortaya koyabiliyoruz. İktidarın icra gücü bizim elimizde olmadığı için adliyeye, hukuka başvuruyoruz. Ancak, günü gelecek, İsrail’e öyle bir tokat atacağız ki, o gün nihayet mazlumların yüzü gülecek ve bir gün inşallah özgür Filistin’de buluşacağız”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2023, 20:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şenol BOZKURT
Şenol BOZKURT - 5 ay Önce

Allah razı olsun başkanım Konya Kulu dan selamlar

SIRADAKİ HABER