banner198

Amiral battı, Çankırı sele teslim oldu!

Çankırı'da aniden bastıran şiddetli yaz yağmurları bir anda sele dönerek baskınlara neden oldu.

Amiral battı, Çankırı sele teslim oldu!
banner145

Çankırı'da aniden bastıran şiddetli yaz yağmurları bir anda sele dönerek baskınlara neden oldu. Yarım saat içerisinde şehir su altında kaldı, ev ve işyerlerini su bastı.

 

Çankırı'da ikindin saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrası kısa süre içinde, merkezde bulunan ana arterler ve bağlantı yolları alt yapı yetersizliği sebebiyle yine sel altında kaldı. Kentte her yağışın ardından yaşanan manzara yine değişmedi. Başta Buğdaypazarı mahallesi olmak üzere şehrin ana arterlerinden olan Atatürk Bulvarı, Necip Fazıl Kısakürek  sokak, Şehit Üsteğmen Erdem Öztürk sokak ve Tevfik Fikret Caddesi en etkili su baskınlarının yaşandığı yerler oldu. Kentin farklı yerlerinde bazı ev ve işyerlerini su bastığı öğrenildi. Vatandaşlar  kendi çabaları ile sel baskınına karşı önlem almaya çalıştı.Yağış nedeniyle kentte elektrik kesintileri de yaşandı.
 

HABERİN GALERİSİNE -TIKLA GİT-






-Çocukların  İtfaiye önünde havuz sefası-

Sel baskının yaşandığı yerlerden biri ise Çankırı İtfaiyesinin bulunduğu Ömer Topuz caddesi oldu. İtfaiye bahçesinin bir bölümü ve çevresinin su altında kaldığı baskın sonrası çocuklar göle dönen sokakta suda oyun oynadı.

HABERİN GALERİSİNE -TIKLA GİT-

 


-Tatlıçay ne işe yarıyor?-

Öte yandan 1958 Büyük sel felaketin ardından şehri su baskınlarına karşı koruması için yapılan ve yerleşim merkezini ikiye ayırıp şehri boydan boya kateden tatlıçay da  ise yağmur sonrası her hangi bir taşkın meydan gelmedi. Çayın olağan şekilde akışının devam etmesi ise vatandaşlarca hayretle karşılandı. Çünkü Tatlıçay'ın hemen 5 metre kenarında bulunan Adnan Menderes Caddesi ve Atatürk Bulvarının bitiştiği kavşak ve lise kavşağı sular altında kalmıştı. Çay kenarındaki suların dahi basit yöntemlerle çaya akıtılarak tahliye edilememesi , taşkın koruması için yapılan "Tatlıçay ne işe yarıyor?" sorusunu beraberinde getirdi. 

HABERİN GALERİSİNE -TIKLA GİT-




HABERİN GALERİSİNE -TIKLA GİT-

-Kastamonu yolu 2. kez kapandı-

Sağanak yağış sonrasında Çankırı'yı Ilgaz bağlayan karayolunun Kenbağı mevkisinde yolun bir kısmında aşırı yağışlar sonrası heyelan  meydana geldi.  Karayolu balçıkla sıvanırken  kapanan yol Karayolları ekiplerinin greyderlerle yaptıkları küreme işleminin ardından çamur temizlenerek yol yeniden ulaşıma açıldı.Mahsur kalanlar arasında kızları da vardı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 04:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Baskan yapistiiiirrr
Baskan yapistiiiirrr - 8 yıl Önce

Irfan dinc sozde 2009da cankirinin alt yapisi komple degisecek diyordu. Hakketten degisti. Allah ondan razi olsun. Onun sayesinde DOGAL GOLETIMIZ OLDU. Hic unutmuyorum bigun belediyeye bi adam geldi adamin evi yetistirme yurdunun altinda. Irfan baskana dediki;
(BASKANIM EN UFAK BI YAGMURDA KAPIMIN ONU GOLE DONUYOR BANA YARDIM EDIN )
Degerli baskanimiz o zaman ki fen isleri muduru ve yardimcisi mithat kilica bakarak sunu dedi;
DERHAL AMCAYA SISME BOT VERIN DOGAL GOLUN TADINI CIKARSIN DEDI. Bunu bizzat kulaklarimla duydum. Bunu diyen baskandan daha ne beklenirki. Yuru usta yol senin makam senin guc senin

ss
ss - 8 yıl Önce

içinden dere geçen şehrin su altında kalması çok ilginç

kk
kk - 8 yıl Önce

komedi dediğin böyle olur...ismet inönü nün oralar bile sele teslim...orda çay yok mu...demek ki ne anlıyoz alt yapının en kolay olacağı yerde bile alt yapı yok....

Hasan
Hasan - 8 yıl Önce

Saolsun belediye kapımın önünü asfalt yaptı alt yapı yapmadan 1 logar bile yok kredi yurdu yapılmasaydı yan yollardada yoktu en ufak yağmurda göl oluyo her yer Panorama konutlarının alt yapısını yaptı onlar zengin çünkü neyse Çankırı istedi bu Başkan'ı okuduklarım kadarıylada iyice mafya tarzı olmuşlar

Savci
Savci - 8 yıl Önce

Haber dedigin boyle olur. Tebrik ediyorum. Duygu ve dusuncelerinize tercuman oldunuz.

boraerdem
boraerdem - 8 yıl Önce

ne kendisinin bi bilgisi var.ne de iş yaptığı tiplerin bir bilgisi var.atın önüne et,aslanın önüne ot konulmaz.tabi şu an çankırı'da yaşayıp da bunu seçen cahiller de en az bunun kadar suçlu..olsun ekonomi çok eyi gidiyor.

Entel köylü
Entel köylü - 8 yıl Önce

üç seçimdir tatlıçay projesi diye bir branda asılıyor. seçimden sonra unutulup gidiyor. durum ortada. tatlıçayı projesinden vazgeçtik. yoldaki suyu çaya akıtamıyorsunuz.

Gariban esnaf
Gariban esnaf - 8 yıl Önce

Adamlar nereyi parselleyebiliriz onu düşünüyor memleket kimin umrunda


SIRADAKİ HABER