banner198

Japonlar Hüyük Yeraltı Şehrine hayran kaldı

Japonlar Hüyük Yeraltı Şehrine hayran kaldı.

Japonlar Hüyük Yeraltı Şehrine hayran kaldı
banner145
Sumitomo Rubber Ako Lastik San. ve Tic. A.Ş. CEO'su Norifumi Fujimoto, Shodou Sanatı performansı için Çankırı'ya gelen Japon Shodou Sanatçısı Mohri Suzuki ile birlikte bir grup Japon Çankırı’nın Orta İlçesi Hüyük Köyünde yer alan yeraltı şehrini gezdi.

 

Sumitomo CEO’su Norifumi Fujimoto ve beraberindekiler ilk önce Orta Kaymakamı Mehmet İlidi’yi ziyaret etti Kaymakam İlidi memnuniyetini dile getirerek “Bu tür ziyaretlerin İlçemizin tanınmasında büyük rol oynayacaktır” dedi.

 

Ardından Roma ve Bizans dönemlerine ait peri bacası oluşumları ve aralarındaki kaya mezarları da ilginç görüntüler oluşturan. Sakaeli Kaya Mezarlarını gezdi.

 

Son olarak Hüyük Yeraltı Şehrine gezen grup şaşkınlıklarını gizleyemedi. Doğal zenginliklerin korunması gerektiğine değinen Fujimoto, "Bu mağaraya hayran kaldım. Yazın tekrar gelmeyi düşünüyorum” dedi.

 

Hüyük Yeraltı Şehri 2005 yılında tespit edilerek tescili yapılmıştır.  2006 ve 2008 yıllarında Çankırı Müzesi tarafından yapılan arkeolojik temizlik çalışmalarıyla yeraltı şehrindeki tüm mekânlar ve içindeki küçük kilise, içerisinde rahatlıkla dolaşılarak gezilebilecek bir ören yeri niteliği kazanmıştır.

 

Bölgede Hıristiyanlığın yeni yayıldığı İS 200-300 yıllarına ait olduğu düşünülen yer altı yerleşimi saldırılarda canlarını korumak ve gizlice ibadet edilmek amacıyla yapılmıştır. Yaklaşık 25-30 insanın barınabileceği alanda şapelin yanı sıra kiler, hava bacası, kilit sistemleri, salon vb. mekânlar da bulunmaktadır.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 02:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çevreci Kadir Yavuz
Çevreci Kadir Yavuz - 7 yıl Önce

https://www.izlesene.com/liste/dehliz
lütfen izleyiniz yer altı dehliz ve tünelleri gün ışığına çıkartılmayı bekliyor,i̇nsan eliyle yapılmış dünyanın en büyük yer altı dehliz ve tünellerine sahibiz bel ki de ama ,ne hikmetse resmi kurum ve kuruluşların engellemesi ile gün ışığına çıkartılamıyor? neden niçin anlamak mümkün değil.

SIRADAKİ HABER