GÜNDEM

Çankırı Dernekler Federasyonunda istifa depremi! 7 Yönetici istifa etti

Çankırı Dernekler Federasyonunda 7 yönetici görevinden istifa etti.

Abone Ol

Çankırı Dernekler Federasyonunda 7 yönetici görevinden istifa etti.

Başkanlığını Adem Can’ın sürdürdüğü Çankırı Dernekler Federasyonunda, Başkanvekili Abdurrahman Karabudak, Başkan Yardımcıları Kadriye Çimen,  İsa Yaman, Uğur Sucu, yönetim kurulu üyesi Yunus Yarımkaya, Deneti. Kurulu Üyeleri Mehmet Ayhan ve Seyit Sucu görevlerinden istifa etti.

İstifa dilekçelerini bugün öğleden sonra genel sekretere ulaştığı bildirildi.

Görevlerinden istifa eden isimler, istifa nedeni olarak şu gerekçeleri öne sürdüler:

“Federasyonun hemşehrilerimizi temsiliyet noktasında boşa düşmesi, Ankara’da ki hemşehrilerimizi birleştirici değil ayrıştırıcı bir duruş sergilemesi, nitekim bunun da kopmalara ve küskünlüklere neden olması, kurumsal bir yapıdan ziyade bireysel ve menfi düşüncelerin ön plana çıkması vb nedenlerde 7 başkan yardımcısı ve yönetim kurulu olarak istifa etme kararı bizlerde hasıl olmuştur.”

Çankırı’yı temsil noktasında uzun süredir tartışmaların hedefinde olan Adem Can, özellikle geçtiğimiz yıl Ekim ayında Ankara’da yapılan başarısız Çankırı Tanıtım Günleri organizasyonu ile hedef tahtasına oturmuştu.

Çankırı Dernekler Federasyon’undan istifa eden isimlerin İlçe Federasyonları olarak Konfederasyon kurma yolunda oldukları kulislerden sızan bilgiler arasında yer alıyor.