GÜNDEM

Milletvekili Yılık’tan Hamzalı -Tımarlı hattına sulama suyu müjdesi

Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık’ın Çankırı mesaisi Ankara’da yoğun bir şekilde devam ediyor.

Abone Ol

Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık’ın Çankırı mesaisi Ankara’da yoğun bir şekilde devam ediyor.

Yılık, yaz döneminde Çankırı’nın Çukurova’sı Kızılırmak ve Kurşunlu ilçelerinin sulama ve içme suyu taleplerinin karşılanması çiftçiler ve ilçede yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına DSİ Mehmet Akif Balta ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Milletvekili Dr. Pelin Yılık’a görüşmede Kızılırmak Kaymakamı Bilal Çitil ve Kızılırmak Belediye Başkanı Erol Şentürk’de eşlik etti.

Görüşme sonrası bir değerlendirme yapan Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, “Belediye başkanlarımız, vatandaşlarımız ve Çankırı kamuoyundan aldığımız bilgiler ve yerinde yaptığımız tespitler sonrası ilimizin ihtiyaç ve var olan sorunlarının giderilmesi için Ankara’da yoğun bir şekilde mesaimize ve görüşmelerimize devam ediyoruz.

Bu kapsamda DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta ile hem Kızılırmak havzasına Kapulukaya barajından su verilmesi hem de Kurşunlu ilçemizin ve köylerimizin sulama taleplerinin giderilmesi adına verimli bir görüşme yaptık.

Kızılırmak çeltik üreticisine şu müjdeyi verebilirim.  Kapulukaya barajından 11 Mayıs 2024 Cumartesi gününden itibaren Hamzalı – Tımarlı hattına su verilmeye başlanacaktır.

Bu vesileyle bir kez daha 2024 Çeltik hasadının tüm çiftlilerimize hayırlı olmasını diliyor ve bereketli bir hasat sezonu olmasını temenni ediyorum. DSİ nezdinde olduğu gibi tüm bakanlık teşkilatlarımızda şehrimizin işlerini takip etmeye devam ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha hemşerilerime saygı ve selamlarımı iletiyorum.” dedi.