Kategoriler

Çankırı Postası

Çakma yüzbaşılar olayı büyüyor!

Çankırıda liselerde derslere giren çakma yüzbaşılar olayı bakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemelerle farklı boyutlara taşınıyor!

Vedat Beki/Özel Haber

 

Çankırı'da liselerde derslere giren “çakma yüzbaşılar” olayı bakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemelerle farklı boyutlara taşınıyor!

 

Hatırlayacağınız gibi 21 Mayıs 2009 tarihinde bu sitede sizlere "Çankırılıya yapılan ihanetler bitmek bilmiyor” başlıklı bir özel haber vermiştim!

 

Verdiğim haberde; “Malumunuz liselerde milli güvenlik dersi var. Her yıl vilayet onayı ile her okulda derse girecek “en az yüzbaşı” yedeği ile birlikte belirlenir. Onlara Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden ücret bile tahakkuk ettirilir.

 

Geçtiğimiz yıl (2008) bu dersler için onay alınan “yüzbaşılar” yerlerine emirlerindeki “erleri” gönderirler. Bu erler yasalara aykırı olarak okullara sivil olarak giderler! Derslere üstlerini takliden girerler. Kendilerini de “asteğmen” olarak tanıtırlar. Bu okullar Kız Meslek Lisesi, Endüstri, Sağlık ve Ticaret Liseleri. Bu okullardaki “efendimci” müdürler de “selamünaleyküm” diye gelen bu “çakma yüzbaşıları” sınıflara sokar, ders ücretlerini de elden verirler. Ki onayda belirtilenden başkası kanunen derse giremez. Rütbesi de yüzbaşıdan aşağı olamaz!” diye kaleme almıştım!

 

Bakanlık Müfettişleri Çankırı'da

İşte bu haberimizin ardından başta Çankırı Kız Meslek Lisesi olmak üzere sözünü ettiğim okullarda Milli Güvenlik derslerine giren “çakma yüzbaşılar”la ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı bir dizi soruşturma başlattı ve bugünlerde ortaya bu soruşturmanın detayları çıkmaya başladı!

 

Çok önemli bir kaynaktan elde ettiğim son bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakın Çankırı’da Milli Eğitim camiasında bugün neler cereyan etmekte ve soruşturulan okul idareleri ve idarecileri hangi icraatlere imza atmaktalar!

 

Tarafıma ulaşan bilgilere göre Bakanlık müfettişlerinin Kız Meslek Lisesinde yaptıkları inceleme sonucu yazdıkları raporda oldukça sert ifadeler kullandıkları görülüyor.

 

Yapılan inceleme ve soruşturma sonunda Çankırı’daki orta öğretimde Milli Güvenlik derslerine benim verdiğim okullardan başka çok sayıda okulda sivil kıyafetli erlerin girdiği şeklinde bilgilere ulaşıldı. Ancak soruşturmayı sürdüren müfettişlerin çalışmalarına bazı üst düzey müdahalelerin de yapıldığı ifade edilmekte.

 

Olayın büyümemesi yönünde yoğun gayret var!

Öte yandan okullarda il düzeyinde yapılan incelemelerde resmi görevli olmayan farklı rütbelerden askerlerin birçok okulda Milli Güvenlik derslerine girdiği ve bunlara para ödendiği –ki yasal ve etik olarak kabulü mümkün değil- ortaya çıktı!

 

Müfettişlerin ortaya çıkardığı bu durum üzerine Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlık müfettişleri gelmeden önce  bir ön teftiş yapma kararı aldı. Bu karar Çankırı tarihinde yaşanan bir ilk! Ancak yine her zaman olduğu gibi denetlenecek okullara, denetim öncesi İl Müdürlüğünden bilgi sızdırıldığı yönünde bilgilere de var.

 

Okul Müdürleri belgelerde tahrifat yolunda!

Denetleneceği bilgisini alan okul müdürlerinin işi usulüne uydurmanın gayreti içerisine girdikleri, bazıların sahte belge düzenlediği, kimilerinin ise belgelerde tahrifatlar yaparak işlenen suçu gizleme yönünde gayret gösterdikleri milli eğitim camiasında dile getirilmekte. Hatta hatta lise müdürlerinin bu konuda ortak hareket etmek amacıyla toplantı düzenleme girişimlerinin olduğu ve İl Teftiş Kurulunun da lise müdürlerini çeşitli tavsiyelerle yönlendirdikleri ifade ediliyor.

 

Son olarak konuyla ilgili denetimlerin geçen hafta başlaması gerekirken, bakanlık müfettişlerinin henüz harekete geçmemelerinin nedeni de ayrı bir merak konusu!

 

Gördüğünüz gibi Çankırı’da “çakma yüzbaşılar” olayı giderek büyümekte ve konuyla ilgili olarak yürütülen soruşturma ve incelemeler birilerini yerinden edecek boyutlara gelmiş durumda! Tabii ki işin içine “benim adamım”, “falancanın adamı” gibi kayırma ve kollamalar girmezse!

 

Umarım bu soruşturma ve incelemeler sonucu yaptıkları işlerde zafiyet gösteren görevliler ayıklanır da, Çankırı’da eğitim camiası biraz olsun nefes alır!

 

İyimser olmak istiyorum…

 

Meraklısına not: Konuyla ilgili bir önceki haberi okumak isteyenler

//www.cankiripostasi.com/haber_detay.asp?id=1035 ulaşabilir.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
185 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
453 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
785 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
240 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!
ASAYİŞ
1051 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda Çankırı’da 4 kamu personeli gözaltına alındı!
GÜNDEM
372 Kez Görüntülendi.
Kurşunlu Belediyesine T.C. tabelası takıldı!
GÜNDEM
347 Kez Görüntülendi.
Bademlik camii minaresinde kontrollü yıkım başladı!
HAYAT
19 Kez Görüntülendi.
Kartoteks Dolabı
GÜNDEM
276 Kez Görüntülendi.
Çöl tozları Çankırı’ya ulaştı!
GÜNDEM
1476 Kez Görüntülendi.
Çankırı Devlet Hastanesinde hastaların mahrem bilgileri çalındığı iddia ediliyor!