Kategoriler

Çankırı Postası

Virüs aşısından önce Çankırıya ulaştı...

Bütün dünyayı saran ve ülkemizde de hızla yayılan domuz gribi şehrimizde de görüldü. Cuma sabahından bu yana virüs taşıyan hasta sayısı altıya ulaştı.

ÇANKIRI POSTASI (Özel Haber) - Ve sonunda beklenen oldu. Çankırı’da bugün itibariyle 6 domuz vakasının tespit edildiği öğrenildi.

 

Çankırı Postası’nın elde ettiği bilgilere göre domuz gribi virüsünün varlığı şüphesi ile cuma günü Atkaracalar ilçesinden Çankırı Devlet Hastanesine getirilen hastada bu virüse rastlandı..

Cumartesi günü hastaneye yatırılan 3 şüpheli hastada daha H1N1 virüsüne rastlanınca hasta sayısı 4’e yükseldi. Vaka sayısı bununla kalmadı ve Pazar günü hastaneye yatan 2 hastada daha H1N1 virüsü tespit edilince Çankırı’da domuz gribi virüsü taşıyan hasta sayısı 6’ya yükseldi.

 

Elde ettiğimiz bilgilere göre H1N1 virüsü taşıyan 2 hastanın hastaneden taburcu edildiği, 4 hastanın ise halen Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi altında bulundurulduğu öğrenildi.

 

AŞILAR GELDİ!

Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından illere gönderilen domuz gribi aşılarından bir bölüm de Çankırı’ya geldi. İlk etapta sağlık personelinin aşılandırması yapılacak daha sonra milli eğitim mensupları aşılanacak.

 

Buna göre Çankırı Devlet Hastanesi personeli yarın sabahtan itibaren aşılandırma işlemine tabi tutulacak. İl Sağlık Müdürlüğünün de yarınki program çerçevesinde aşılandırılacağı edinilen bilgiler arasında.

 

KAFAMIZ HAYLİ KARIŞIK...
15 milyonu aşan bir nüfusa sahip olan İstanbul'da 3 tane H1N1 virüsü rastlanıyor ve o şehrin valisi ulusal TV'lere çıkarak görev yaptığı kentte durumu "vatandaşına" aktarıyor da, Çankırı'da günlerdir "domuz gribi" vakalarının "hasıraltı" edilmesi ya da "basından" köşe bucak kaçırılmasını hangi mantıkla izah edeceğiz? Doğrusu bu konuda kafamız hayli karışıyor! Ya İstanbul Valisi konuyla ilgili "çok duyarlı" ya da Çankırı Valimiz ülkede ve Çankırı'da yaşanılanları "basit" görüyor!

Acaba Çankırı Valisi görevini yapıyor da, İstanbul Valisi "angarya" mı yaratıyor? Ne dersiniz?

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
170 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
419 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
680 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
235 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!
ASAYİŞ
1031 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda Çankırı’da 4 kamu personeli gözaltına alındı!
GÜNDEM
362 Kez Görüntülendi.
Kurşunlu Belediyesine T.C. tabelası takıldı!
GÜNDEM
345 Kez Görüntülendi.
Bademlik camii minaresinde kontrollü yıkım başladı!
HAYAT
19 Kez Görüntülendi.
Kartoteks Dolabı
GÜNDEM
268 Kez Görüntülendi.
Çöl tozları Çankırı’ya ulaştı!
GÜNDEM
1456 Kez Görüntülendi.
Çankırı Devlet Hastanesinde hastaların mahrem bilgileri çalındığı iddia ediliyor!