Kategoriler

Çankırı Postası

Başkan Dinç ten olayla ilgili ilk açıklama!

Başkan Dinçten açıklama geldi

Çankırı Belediye başkanı İrfan Dinç öğlen saatlerinde kendisine yapılan yumruklu saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Kendisine yapılan yumruklu saldırının çıkış sebebinin Belediye Başkanlığının yanındaki tescilli binadan kaynaklandığını belirten İrfan Dinç, ” Bu bina belki 15-20 yıldır yıkılmış şekilde duruyor.  Şehrimizin göbeğinde,  belediyemizin yanında yıkık dökük duran bir bina tescilli olduğu için mutlaka ciddi anlamda restore edilmesi gerekiyor. Göreve geldiğim günden beri bu binanın düzgün bir hale gelebilmesi için gayretler sarf ettim. Binanın hak sahipleriyle toplantılar yaptım. Defalarca toplantılar yapmamıza ve büyük hissedarlarıyla defalarca görüşmemize rağmen buranın restorasyonu ve taşınabilir kültür varlığının taşınması konusunda hiç bir sonuca ulaşamadık” dedi.  

İrfan Dinç,”O zaman ki dönemin Valisi Ali Haydar Öner Bey’e konuyu ilettim. Ben ilgilenirim dedi. O da hak sahipleriyle gerekli toplantıları yaptı, ondanda bir sonuç alamadık. Sonra dedik ki şehrin merkezinde bu mezbelelik görünüm için bir çare bulunması lazım. Meclisimizin buranın belediye tarafından kamulaştırılarak belediye mülkü haline gelmesi ve daha sonra belediyenin imkânlarıyla restorasyonunun yapılarak Çankırı tarihi kültürüne kazandırılması konumuz vardı” dedi.

Dinç,”Öğle saatlerinde şefkat lokantasına yemeğe gittim. Kapının önünde birkaç vatandaşımız vardı. Onlarla tokalaştım. Bir tanesi “ben seninle tokalaşmam” dedi. Yıllardır tanıştığımız birisi. “Hayırdır niye tokalaşmıyorsunuz Sadık Bey!” dedim. O da “sen çok iyi bilirsin” dedi. Anlayamadım konu nedir bilemedim. “Bizim oraya kamulaştırma davası açtın. Bizim orayı kamulaştırıyorsun” dedi. Bende “Sadık Bey orası yıllardır mezbelelik gibi duruyor. Bir belediye başkanı olarak ben utanıyorum. Vatandaştan tepki geliyor. Bu şekilde mezbelelik gibi mi dursun, tabi ki kamulaştırmamız lazım. Bu konuda sizinle elli defa konuştum bir türlü yanaşmadınız.  Gelin bu işi beraber kotaralım. Ben de yardımcı oluyum, belediye olarak da yardımcı olalım, restore edelim ya da taşınabilir kültür varlığını başka bir yere taşıyalım” dedim. Bu şekilde konuşurken o arada yüzüme yumruk indirdiğini gördüm. Tabi ondan sora orada bulunan insanlar bizleri ayırdılar. Konu bu. Yani benim kamu yararına yaptığım bir faaliyetten, bir icraattan dolayı bana bu saldırı gerçekleşti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ILGAZ
36 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
248 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
104 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
90 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
354 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
83 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
212 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
553 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
1181 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
245 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!