Kategoriler

Çankırı Postası

6. Beceri Yarışması yapıldı

Geleneksel Proje Tabanlı Beceri yarışmasının 6.sı düzenlenen Programla sahiplerini buldu.

Geleneksel Proje Tabanlı Beceri yarışmasının 6.sı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen Programla sahiplerini buldu.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bahçesinde başlayan törenlere Vali yardımcısı Haldun Aksalman, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsa Arslan törenin açılı konuşmada şunları söyledi: “ Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bu yarışmaları yapmaktaki amacımız, Mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, Bilimsel gelişmelere katkı olmak ve Öğrencilerin proje hazırlayarak temel ve uygulamalı bilimler alanlarında araştırmaya teşvik edilmesidir. Ayrıca öğrenci ve Kursiyerlerin yaratıcı yönlerinin ortaya çıkartılması, öğrenci ve Kursiyerlere yarışmacı ve rekabet edebilme yetisi kazandırılması, ekip ve Çalışma ruhunun kazandırılması amaçlanmaktadır” dedi.

Yarışmalara katılımın her geçen yıl arttığına vurgu yapan Müdür Arslan, 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılında ilk yarışmaya Ülke çapında 1082 Kurumdan 2965 Projenin katıldığını, bu yıl bu rakamın 7423 Proje ile rekor seviyeye ulaştığını söyledi.

Yarışma Kategorileri hakkında da bilgi veren İsa Arslan bilgi ve İletişim Hizmetlerinde 8, Üretim ve Mühendislik Hizmetlerinde 9, Tasarım ve Uygulama Hizmetlerinde 9, Turizm Hizmetlerinde 8, ve Sağlık Hizmetlerinde 3 olmak üzere toplam 5 Grupta yapılacak olan yarışmalara 37 eserin katılacağını belirtti. Burada birinciliğe layık görülen eserlerin 14-17 Mart 2011’de yapılacak Bölge yarışmalarında İlimizi temsil edeceğini, yarışmaların Türkiye finallerinin ise 04-08 Nisan 2011 Tarihleri arasında Ankara Başkenk Öğretmenevinde yapılacağını söyleyerek konuşmasına son verdi.

İsa Arslan’ın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik bir konuşma yaptı. Konuşmasına bu alanda yapılan yarışmalara her geçen yıl ilginin ve katılan Proje sayısının artarak devam etmesinin sevindirici olduğunu söyleyerek başlayan Kesik, genç beyinlerimizin bu tür bilimsel çalışmalarda rekabet etmesi geleceğe biraz daha umutla bakmamızı sağladığını, Ülkemizin kıt kaynaklarla çıkmış olduğu kalkınma ve Modernleşme mücadelesinde, gençlerimize büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için tüketen değil üreten bir toplum olmalıyız diyen Kesik, “Sizin gibi genç beyinler sayesinde Bilim üreteceğiz, teknoloji üreteceğiz, sanat üreteceğiz, spor üreteceğiz,Bu işte hepinize büyük görevler düşüyor. Kiminiz Mühendis, kiminiz öğretmen, kiminiz teknisyen, kiminiz işçi olarak üretimin çeşitli kademelerinde görevler alacaksınız. Bu Büyük ideale hepinizin katkısı olacak, bizler buna inanıyor ve sizlere çok güveniyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.

Programın son Konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Haldun Aksalman ise şunları söyledi. “Sevgili gençler bu yaşlarda gideceğiniz yönü ve istikameti iyi belirlemeniz gerekiyor, Günümüzü yarışmacı siteminde geride kalan insanları sistem görmezden geliyor, Oysa en tepedekilerin ne kadar mutlu olma hakkı varsa geride kalanların da o kadar mutlu olma hakkı vardır, Bu her şeyden önce bizim inancımızın gereğidir.

Başarı için size 3 anahtar söyleyeceğim; Yaşam amacı, Gelecek Hayali ve İlkeli olmak. İlkesiz bir kazanım elde ettiğinizde bilin ki çevrenizde hiçbir kıymetiniz ve değeriniz olmaz. Biz sizleri de sizin damarlarınıza kan pompalayan sistemi de çok önemsiyoruz, Çünkü Biliyoruz ki gelecekte bizlere yapacağınız işlerle mutluluk vereceksiniz” diyerek yarışmaya katılan Projelere başarı dileyerek konuşmasına son verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Yarışma Stantlarını açılışı yapıldı. Stantları tek, tek gezerek Proje sahibi öğrencilerden Projeler hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı ve Protokol Üyeleri Yarışmaya katılan tüm Projelerin büyük emek verilerek hazırlanmış özgün Projeler olduğunu ve Jüri Üyelerinin işinin oldukça zor olduğunu söylediler.

Gün boyu devam eden sunumlar ve yapılan değerlendirmelerin ardından şu eserler kategorilerinde dereceye girerek ödüle ve Bölge yarışmalarında İlimizi temsil etmeye hak kazandılar.

Bilgi ve İletişim Hizmetleri Dalında; Çerkeş 19 Mayıs ÇPL www.muhabesator.com isimli Projesi ile, Üretim ve Mühendislik Dalında; Çankırı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İnteraktif Tahta projesiyle,Tasarım ve Uygulama Alanında; Çerkeş 19 Mayıs ÇPL, Çizgi Roman Tadında Ders Kitabı projesi ile,Turizm Hizmetlerinde;Merkez Ticaret Meslek Lisesi, Altunizade isimli Projesi ile,Sağlık Hizmetleri dalında; Merkez Gazi Anadolu sağlık Meslek Lisesi, Bas’İt isimli Projesi ile 1.olarak İlimizi bölge yarışmalarında temsil etmeye hak kazandılar.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ILGAZ
27 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
140 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
86 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
79 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
307 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
34 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
207 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
542 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
1017 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
243 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!