Kategoriler

Çankırı Postası

Tarihe sığmayan Çanakkale

Tarihe sığmayan Çanakkale destanının anlatıldığı Harmanyeri – 1915 adlı tiyatro gösterisi sergilendi.

Tarihe sığmayan Çanakkale destanının anlatıldığı “Harmanyeri – 1915” isimli oyun, Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi tarafından sahnelendi.

 

İzleyicilere duygusal anlar yaşatan “Harmanyeri 1915”, bir film kurgusu içinde canlandırılarak, barkovizyondan verilen özel hazırlanmış belgesel görüntüler, stüdyo ses kayıtları, şiirler, türküler ve ağıtlarla zenginleştirildi. Oyun içinde onlarca görsel efekt  ve ses efekti kullanıldı.

 

Çanakkale savaşlarında geçen ibretlik hikayeleri başarıyla sahneye koyan Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi oyuncularının profesyonellere taş çıkartan performansı oyun sonunda ayakta alkışlandı. 

 

Çanakkale Savaşıyla ilgili birçok detayı ele alan belgesel drama tarzındaki oyun, salonda bulunanlar tarafından gözyaşları içinde izlenirken; oyuncuların göz dolduran performansı kadar, sahne, dekor ve kostümleri ile de beğeni topladı.

 

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibinin oyunu büyük bir başarı ile sahneye koymasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik Merkezi Müdürü Taner Kılıç, “400 civarında Çankırılı yaklaşık 2 saat süren tarihimizin en büyük destanlarından olan Çanakkale zaferinin anlatıldığı oyunumuzu soluksuz izledi. Bu da tiyatromuzda yetişen oyuncuların ve tiyatromuzun geldiği noktayı en güzel şekilde gösteriyor. Birçok vatandaşımız maalesef yer bulamadığı için oyunu izleyemeden evine dönmek zorunda kaldı.” şeklinde konuştu.

 

Kılıç, oyuncuların büyük fedakarlıkları ve azimli çalışmaları ile yaklaşık 3 aylık bir hazırlık döneminden sonra belgesel drama tarzındaki bu oyunu sahneye koyabildiklerini dile getirerek; oyuncularının hepsini kutladığını belirtti.

 

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ILGAZ
24 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
134 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
84 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
79 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
298 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
207 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
537 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
1001 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
243 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!