Kategoriler

Çankırı Postası

Su Gibi Aziz Ol Veysel Hoca

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı’nın E-80 hattında ki yerleşim yerlerine de el attı.

Çankırı’nın asırlık su sorunun çözülmesinin altında bakan olarak imzası bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı’nın E-80 hattında ki yerleşim yerlerine de el attı.  

 

Ak Parti Kurşunlu Olağan Kongresinde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı’nın D-100 (E-80)  karayolu güzergâhında kurulu bulunan yerleşim yerlerini sağlıklı içme suyuna kavuşturacakları müjdesini vererek “ bu yerleşim yerlerine sağlıklı içme suyu vermek boynumuzun borcu” diye konuştu.

 

12 Haziran Genel Seçimlerinde partisine en yüksek oyu veren ilçelerden birinin Kurşunlu olduğunu ve her üç kişiden birinin Ak Partili olduğunu belirten Eroğlu,” Kalanlarda bir gün Ak Partili olacak” esprisinde bulundu.

T.B.M.M 22. Dönem Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir’le bir yurt dışı seyahati sırasında uçakta aralarında geçen konuşmayı anlatan Eroğlu, “Güldürcekten Çankırı’ya su götürürken Hikmet Hoca Taşkaracalar beldesinde 234 metre derinliğe kadar sondaj vurmalarına rağmen su bulamadıklarını söylemişti. Ve Ferhat misali Güldürcekten gelen suyla Çankırılının yüzünü güldürdüğün gibi Taşkaracaların da yüzünü güldür demişti. O gün Ferhat gibi dağları delerek Dumanlı ve Taşkaracalara suya kavuşturduk. Taşkaracalar gibi Atkaracaların, Kurşunlunun, Çerkeş ve Ilgaz’ın da Ak Hasan barajından sağlanacak suyla yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu.

 

Köpürlü köyünde Devres çayı üzerine Kızlaryolu barajının temelini 2012 yılında atacaklarını söyleyen Eroğlu, Çankırı da iki tesis açılışı ve dokuz temel atma töreni gerçekleştirdiklerini anlattı. Eroğlu, “Bunların toplam maliyeti 126 milyon. Bir diğer tabirle Çankırı Belediyesi ve İl Özel İdare bütçesinin 4 katı bir yatırımla buraya geldim” diye konuştu. Çankırı’nın geçmişte Ankara’ya yakın olmasına rağmen kıyıda, köşede unutulmuş bir il olduğunu anımsatan Eroğlu, Çankırı’da 2011 ve 2012 yılını hizmet yılı olarak ilan ettiklerini ve bunun bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi.

 

“Daha önce 70 cente muhtaç bir ülkeyken nereden nerelere geldik” diye konuşan Bakan Eroğlu, ‘hafızay-i beşer nisyan ile maluldür’ sözünü hatırlatarak “2002’de paramızın pul olduğu günleri unutmayalım. Eskiden IMF’den borç alırken bu gün IMF’den borç almıyoruz. Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir tarihimiz var. Dünya ekonomisinde 16. sırada olmak bizleri tatmin etmiyor. 2023 yılından yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında çalışarak dünyadaki10 büyük ekonomi arasına olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından İsmail Tepeçam ilçe başkanlığına yeniden seçildi.

BAŞKAN: İSMAİL TEPEÇAM,

YÖNETİM KURLU: NURETTİN ÖZVAR, FAZLI DEMİR, HÜDAİ ŞEKER, SAMİ TURGUT, RECEP ARSLAN, EROL DEMİRÖZ, MEHMET AKKAYA, RECEP ÖZELLİ, ALİ UYSAL, ŞAHİN NİYAZOĞLU, ŞENOL AKKAYMAK, BAYRAM KAVAKLI, BAYRAM YİĞİTOĞLU, MUKADDER İPEKOĞLU

D-100 Karayolu Kurşunlu şehir girişinde Bakan Eroğlu’nu bekleyen Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu ve vatandaşlar ilçe girişiyle ilgili sıkıntılarını yanlarına gelen heyet üyelerine aktardı.

Kendisinin Orman ve Su İşleri Bakanı olduğunu belirten Veysel Eroğlu, “bu konular teknik konulardır. Bölge müdürümüz teknik çalışmasını yapar gerekli olan ne ise buraya yapılır” diye konuştu.

Burada söz alan Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Kurşunlu’ya döner kavşaklı olmak üzere dört ayrı noktadan giriş yapılacağını, tren yolu hattının da yerinin değiştirilerek ilçe yerleşim alanının rahatlatılacağı bilgisini verdi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’da yaptığı konuşmada “Burada yapılacak olan çalışmalar Kurşunlu’nun yararına olacak çalışmalardır. Kimsenin Kurşunlu’nun aleyhine olacak bir çalışmaya imza atması düşünülemez” diye konuştu.

Beraberinde ki heyetle Yıldızlar Holding Seramik Fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, Yıldızlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız ve Genel Koordinatör Harun Gudeberk’ten fabrika hakkında bilgi aldı.

Son olarak Sivricek Beldesine geçen Veysel Eroğlu, köylülerle sohbet etti. Ardından da Sivricek Merkez caminin ek binasının açılışını gerçekleştirerek Çankırı’dan ayrıldı.

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
170 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
419 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
681 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
235 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!
ASAYİŞ
1031 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda Çankırı’da 4 kamu personeli gözaltına alındı!
GÜNDEM
362 Kez Görüntülendi.
Kurşunlu Belediyesine T.C. tabelası takıldı!
GÜNDEM
345 Kez Görüntülendi.
Bademlik camii minaresinde kontrollü yıkım başladı!
HAYAT
19 Kez Görüntülendi.
Kartoteks Dolabı
GÜNDEM
268 Kez Görüntülendi.
Çöl tozları Çankırı’ya ulaştı!
GÜNDEM
1456 Kez Görüntülendi.
Çankırı Devlet Hastanesinde hastaların mahrem bilgileri çalındığı iddia ediliyor!