Kategoriler

Çankırı Postası

28 Yıl Sonra Çankırı Gül’le Güldü

Cumhurbaşkanı Gül Çankırı da Coşkuyla Karşılandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 28 yıl sonra Çankırı’ya giden ilk cumhurbaşkanı olarak Valilik önünde ve Belediye Meydanında coşkuyla karşılandı.

Valilik önünde ellerinde Türk Bayrakları ve üzerinde “Halkın Cumhurbaşkanı Hoşgeldiniz” “Gönlümüzde Güller Açtı”, “Cumhurun gerçek temsilcisi hoş geldin” yazılı dövizlerle karşılandı. Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve  Hüseyin Filiz ile Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve protokol tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, yağmur altında kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Karşılamada Kore ve Kıbrıs Gazileri ile Şehit Aileleri de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Gül hem gazilere hem de şehit ailelerine yakın ilgi gösterdi.

Valilik Makamına geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Amerika Birleşik Devletler Başkanı Barack Obama’nın yeniden seçilmesini değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Başkan Obama’nın tekrar seçimleri kazanması büyük bir olaydır. Kendisini tebrik ediyorum. Özellikle Amerika’nın Ekonomik şartları dikkate aldığımızda böyle bir ortam içerisinde böyle bir seçimi kazanması gerçekten büyük bir başarıdır. Çok etkin lobiler başkan Obama’nın seçilmemesi için çok uğraştılar biliyorsunuz. Orda tabana yayılan büyük bir destekle yeniden başkan oldu. Türkiye ile Amerika’nın ilişkileri çok önemlidir. Türk dış politikasında Amerika’nın önemli bir yeri vardır. Başkan Obama’nın yönetimindeki Amerika ile en iyi dönemlerimizden birini yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Hem başkan obama ile yakın dostluklarımız hem de yönetimle yakın işbirliği bugün Türk Amerikan ilişkilerini çok daha değerli hale getirmiştir. Başkan Obama da bunun farkındadır, bizlerde farkındayız. İnanıyorum ki ikinci dönemde kurduğumuz ilişkiler çok daha sağlam bir şekilde geleceğe taşınacaktır. Hem ikili ilişkilerde hem de uluslar arası konulardaki bazı istişari ihtiyaç duyulan konularda Obama’nın tekrar kazanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyanın en güçlü askeri gücüne sahip bir ülkede başkanın uluslar arası anlaşmazlıklardan diplomasiye diyaloğa ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Askeri kullanmanın son çare olarak düşünen bir başkan bu anlamda da dünya barışı için bu dönemin iyi gelişmelere fırsat verebileceğini düşünüyorum” dedi.

28 yıl sonra Cumhurbaşkanını gören Çankırılılar şehirde binaları Türk Bayrakları ile donattı.


 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
171 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
424 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
691 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
236 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!
ASAYİŞ
1031 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda Çankırı’da 4 kamu personeli gözaltına alındı!
GÜNDEM
364 Kez Görüntülendi.
Kurşunlu Belediyesine T.C. tabelası takıldı!
GÜNDEM
345 Kez Görüntülendi.
Bademlik camii minaresinde kontrollü yıkım başladı!
HAYAT
19 Kez Görüntülendi.
Kartoteks Dolabı
GÜNDEM
268 Kez Görüntülendi.
Çöl tozları Çankırı’ya ulaştı!
GÜNDEM
1456 Kez Görüntülendi.
Çankırı Devlet Hastanesinde hastaların mahrem bilgileri çalındığı iddia ediliyor!