Kategoriler

Çankırı Postası

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü belli oldu

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atama yapıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atama yapıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 üniversiteye rektör ataması yaptı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Ayrancı getirildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6'ncı maddesinin (b) fıkrası gereğince onayladı.

Öte yandan Ayrancı'nın 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan aday adayı ve 7 Haziran 2015  Genel  seçimlerinde yine Ak Parti'den Ankara 1. Bölge Milletvekili aday adayı olduğu ancak listeye giremediği bildirildi.

Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Erdoğan’ın  atadığı Rektör isimleri şu şekilde:

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan AYRANCI’yı, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU’nu, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA’yı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar BAĞLI’yı, Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Murat ERMAN’ı, İbnü Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne ise mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine, Prof. Dr. Recep ŞENTÜRK’ü, atadı.



Hasan Ayrancı kimdir?

Hukukçu, akademisyen, avukat ve sivil toplum adamı Prof. Dr. Hasan AYRANCI, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim üyesidir.

 

Ankara’da doğan Hasan AYRANCI, çocukluk ve gençlik yılları ile tüm tahsil hayatını başkentimizde geçirmiştir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989’da mezun oldu. aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak doçentlik ve profesörlük unvanlarını kazandı.

 

Akademik görevlerinin yanı sıra Hasan AYRANCI, uzun yıllar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarında üyelik ve başkanlık yaptı. Koruma Yüksek Kurulu Üyeliği görevini yerine getirdi. Bu görevlerini, bir taraftan ülkemizin kültür ve tabiat varlıklarının korunması, diğer taraftan kalkınma için gerekli altyapı yatırımları ve diğer önemli projelerin hayata geçirilmesi bilinciyle yürüttü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ankapark gibi büyük eserlerin başkentimize kazandırılması için çaba gösterdi.

 

Prof. Dr. Hasan AYRANCI ayrıca, TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyeliği, TOBB Tahkim Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde Türk sporu ve iş hayatına destek verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı TKİ, BOTAŞ ve TETAŞ’ta önemli görevler yürüttü. Yüksek Öğretim Kurumu Kurum Danışmanlığı yaptı.

 

Halihazırda Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Danışma Kurulu Üyeliği ve İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurul Üyeliği (ISTAC) görevlerini de yerine getirmekte olan Hasan AYRANCI, başta ESYAV Vakfı ve Bilim ve Teknoloji Vakfı olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinde de vakıf başkanı ve başkan yardımcısı olarak yer almıştır.

 

Hasan AYRANCI, 2012 yılında AK Parti Siyaset Akademisi’nde “Temel Hukuk” dersleri vermiştir.

 

2000 yılından bu yana avukatlık ve danışmanlık da yapmakta olan Prof. Dr. Hasan AYRANCI, hukukun pek çok alanında sadece akademisyen olarak değil, gündelik hayatımızı doğrudan etkileyecek kararların alınma süreçlerinde uzmandır.

 

Yayınlanmış Türkçe ve Almanca pek çok makalesi ve beş adet kitabı bulunmaktadır.

 

Hasan AYRANCI, İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

Yorumlar

Madur 7 Yıl Önce

Hayırlı uğurlu olsun rektörümüz

Abdullah kurt 7 Yıl Önce

Hayırlı uğurlu olsun inşAllah kardeşim

Asim serbes 7 Yıl Önce

Hayirli ugurlu olsun insAllah görevinde basarilar dilerim

Salih Saglam 7 Yıl Önce

liseden sonra girmiş bir univesiteye sürekli orda zaman geçirmiş birisinin vizyonu ne olabilir ki. yazık

Daha Fazla Haber
EKONOMİ
64 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
68 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
164 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
GÜNDEM
205 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
491 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
903 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
241 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!
ASAYİŞ
1076 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda Çankırı’da 4 kamu personeli gözaltına alındı!
GÜNDEM
379 Kez Görüntülendi.
Kurşunlu Belediyesine T.C. tabelası takıldı!
GÜNDEM
352 Kez Görüntülendi.
Bademlik camii minaresinde kontrollü yıkım başladı!