Kategoriler

Çankırı Postası

Valilikten eleştirel basına “E- muhtıra“ gibi açıklama!

Çankırı Valiliği bugüne kadar temayüllerinde olmayan bir şekilde gece yarısı saat: 02.00 sosyal medya hesabından 'Basın Uslubu' başlıklı açıklama ile bir mesaj yayınladı.

Çankırı Valiliği bugüne kadar temayüllerinde olmayan bir şekilde gece yarısı saat: 02.00'da sosyal medya hesabından  'Basın Uslubu' başlıklı açıklama ile bir mesaj yayınladı. Eleştirel haber yapan basına yönelik balans ayarı niteliğinde açıklama 'E-Muhtıra' günlerini hatırlattı.

İmzasız açıklama da bir kısım nitelendirilmesinde bulunarak   isim vermeden bütün basın yayın organlarını töhmet altında bırakacak ucu açık, kışkırtıcı bir dil kullanarak uslup dersi vermeye çalışması ise hayretle karşılandı. Yoruma dayalı köşe yazısı niteliğindeki açıklama metinin sonunda ise bazı basın yayın kuruluşlarına kesin yargıda bulunarak halkın tepki vermeye davet edilmesi ise hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmayacak kurumsallıktan uzak nitelikte ifadeler içeriyor.

İşte o 'E- Mıhtıra' gibi açıklama:

BASIN ÜSLUBU

İlimizde yer alan yazılı basın ve internet basını çoğunlukla seviyeli ve düzgün bir üslupla yayın hayatını sürdürmektedir. Ancak istisnai olarak bir kısım internet basını, il yöneticilerini ve politikacılarını değerlendirirken nadiren de olsa hakaret olarak algılanabilecek bir üslupla hareket etmektedir. İlimize hizmet için çaba harcayan kamu görevlileri hakkında ileri geri dikkatsiz değerlendirmeler yapmak, onların görüşlerini almaksızın tek yanlı haber yapmak ve hatta onları doğrudan ilgilendirmeyen hususlarda onları muhatap kabul etmek, bu kişilerin çalışma azmi ve motivasyonlarını kırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

 

Yapılacak haberler öncelikle haberin muhatabının görüş ve değerlendirmelerini de almak suretiyle yapılmalı, bu kişilerle ilgili olmayan konularda haksız değerlendirme ve suçlamalara yer verilmemelidir.

 

Hakaret içerikli haberlerin muhatabı olan kamu görevlilerinin hukuki yollara müracaat etme hakları saklı olmakla birlikte, halkımızın ilimizdeki düzeysiz yayın yapan yayın organlarına gerekli tepkiyi vereceklerine olan inancımız tamdır.

Zira ilimizdeki her söz ve her davranışın edepli, terbiyeli, düzgün ve ilimize yakışır bir üslupta olması hepimizin temennisidir.

Yorumlar

Aydın 7 Yıl Önce

valilik uslup dersi vermek isterkene harbiden gastecileri hedef göstermiş. bu adamlar yıllardır bu sokakların kahrını çeken emektar insanlar.

FKTATAR 7 Yıl Önce

öyle görülüyor ki̇, sayin cumhurbaşkaninin akp'ye üye olmasiyla bi̇rli̇kte parti̇ devleti̇ hayata geçi̇ri̇lmek i̇stenmektedi̇r. yani̇ devlet demek akp demek. akp demek başkan demek. kakarişik bi̇r durum yani̇.

ARİF YÜKSEL 7 Yıl Önce

valilik açıklamasında yadırganacak bir durum yoktur.

Daha Fazla Haber
ILGAZ
41 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
333 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
123 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
372 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
101 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
216 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
556 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
1261 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
245 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!