Kategoriler

Çankırı Postası

Ilgaz Kayak Takımı yarışlara asfalta hazırlanıyor

Bölgesindeki Ilgaz Dağı ve Yıldıztepe kayak merkezlerine çok yakın olan Ilgaz, kış sporlarında da artık ‘Ben burdayım’demeye başladı.

Bölgesindeki Ilgaz Dağı ve Yıldıztepe kayak merkezlerine çok yakın olan Ilgaz, kış sporlarında da artık  ‘Ben burdayım’demeye başladı.

20 yıldır kayak ve son yıllarda da kızak sporunda Çankırı’yı başarılı bir şekilde temsil eden Ilgazlı sporcular, Antrenörleri sayesinde Milli Takıma kadar yükselmeyi başarırken, Çankırı ve Ilgaz'ın gurur kaynağı olmaya devam ediyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yardımlarıyla ilçe okullarında görevli branşları kayak olan beden eğitimi öğretmenleri Ekrem Yıldırım,Ferdi Böcek, Mehmet Yelken, Muhammed Yılmazaslan ve Orhangazi Civil tarafından gerçekleştirilen aletli testler ve taramalar sonucunda belirlenen 10-12 yaş arası 45 kız ve erkek öğrenciyle Ilgaz’da yeni bir kayak Takımı oluşturuldu.

Takım Antrenörü ve Çankırı Kayak Antrenörleri Dernek Başkanı Orhan Gazi Civil, ”Haftanın beş günü günde 3 saat kondisyon, Koordinasyon ve güç çalışması yapıyoruz. Spor salonunun yıkılması nedeniyle çalışmalarımızı aktif olamayan go kart pistinde, güç çalışmalarını ilçe çim futbol sahasında, tekerlekli kayak çalışmalarımızı da yıldıztepe’de ve trafiğin az olduğu Pazar günleri Hastane caddesinde 2 antrenör kontrollü şekilde Eski Ziraat Bankası önünden Kese köy  yol ayrımına kadar 2 km tırmanma olarak gerçekleştiriyoruz”dedi.

Her dönem olduğu gibi bu dönemde de malzeme sıkıntısı çeken kayak takımının ilk hedefi, Aralık ayında  yapılacak olan il birinciliği.

Haber&Fotoğraf: Cengiz Yalçın

Yorumlar

Daha Fazla Haber
HAYAT
209 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
166 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!
ASAYİŞ
874 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda Çankırı’da 4 kamu personeli gözaltına alındı!
GÜNDEM
319 Kez Görüntülendi.
Kurşunlu Belediyesine T.C. tabelası takıldı!
GÜNDEM
328 Kez Görüntülendi.
Bademlik camii minaresinde kontrollü yıkım başladı!
HAYAT
14 Kez Görüntülendi.
Kartoteks Dolabı
GÜNDEM
258 Kez Görüntülendi.
Çöl tozları Çankırı’ya ulaştı!
GÜNDEM
1401 Kez Görüntülendi.
Çankırı Devlet Hastanesinde hastaların mahrem bilgileri çalındığı iddia ediliyor!
YAŞAM
327 Kez Görüntülendi.
İnatçı tavşan arkasındaki araca dakikalarca yol vermedi
HAYAT
14 Kez Görüntülendi.
Yoga Kampı Nasıl Yapılmalıdır?