banner198

Profesyonel Kurumsal Kimlik Tasarım Süreçleri

Kurumsal kimlik tasarımı çalışmalarının temelini oluşturan öğeler; şirketin ismi, logosu ve sloganıdır.

Profesyonel Kurumsal Kimlik Tasarım Süreçleri
banner145

İşletmenin imajını görsel cihazlar üzerinden somut bir bakış açısıyla gösterdiği çalışmalar kurumsal kimlik faaliyetleri olarak ifade edilmektedir. Şirket veya işletmenin mevcut kitlenin yanı sıra potansiyel kitlelere kendini tanıtabilmesi ve iletişime geçebilmesi için bu çalışmalar sayesinde daha etkili olmaktadır. işletmeler, kimlik çalışmaları sayesinde profesyonel bir görünüm kazanmakta ve saygın bir izlenim oluşturmaktadır.

Kurumsal kimlik tasarımı çalışmalarının temelini oluşturan öğeler; şirketin ismi, logosu ve sloganıdır. Ancak kimlik tasarımı çalışmalarının içeriği yalnızca bu öğelerden oluşmamaktadır. Kullanılan diğer öğeler;

  • Renk ve font kullanımı
  • Kartvizit
  • Antetli kâğıt ve devam kâğıdı
  • Zarflar
  • Dosyalar, CD’ler ve benzeri

Kurumsal Kimlik Oluşturma Aşamaları Nelerdir?

  1. Hazırlık aşaması

Yapılması planlanan tüm işlerin belirlendiği süreçtir. Hazırlık aşamasından önce bir firmanın ne istediğine detaylı bir şekilde karar vermesi gerekmektedir. Ne istediğini bilen bir firmanın tasarımlarını yapmak daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir.

  1. Zamanlama aşaması

Firma, kurumsal kimlik tasarımı çalışmaları için uzman kişilere belirli bir süre vermektedir. Bu zaman diliminde tasarımların oluşturulması oldukça önemlidir.

  1. Sunum aşaması

Tasarımcı tarafından hazırlanan kimlik çalışmalarının basılmasından önce firma yetkililerinin onayı gerekmektedir. Firma sahibi, tasarımda eksiklik görebilir veya çalışmaların düzeltilmesini isteyebilir.

  1. Düzeltme aşaması

Tasarımlar üzerine yapılacak değişiklikler bu süreçte ele alınmaktadır. Tasarımlar, firmanın isteğine uygun olacak şekilde düzeltilmektedir.

  1. Son aşama

Firma yetkilisi tarafından onaylanan tasarım basılmakta ve yayılmaktadır.

Kurumsal Kimlik Çalışmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşletmenin dışarıda gösterdiği yüzü olan kurumsal kimlik çalışmalarının ana amacı hem firma hem de firmanın hizmetlerinin tanıtılmasıdır. Bundan dolayı firmanın hizmetlerini en iyi şekilde anlatabilmesi için iyi bir planlama gerekmektedir. Bu çalışmaların iyi bir şekilde aktarılabilmesi için logo, slogan, renk ve diğer kimlik tasarımı faaliyetlerinin doğru bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Sloganın, renklerin ve logonun kurumsal kimlikle uyumlu bir şekilde olmasına dikkat edilmelidir.

Neden Grafik Tasarım Desteği Almalısınız?

İletişim dünyasındaki en önemli araçlardan birisi grafik tasarımdır. Özellikle dijital dünyada bir ürünü pazarlayabilmek için grafik tasarım çalışmalarından yararlanılmaktadır. Firmanızın vermek istediği mesajı hedef kitleye görsel ve yazılı olarak ulaştıran grafik tasarımlardır. Bu çalışmalar sayesinde firmanız dikkat çekici bir konuma gelmekte ve daha tanınır olmaktadır.

Neden Dijital Ajans ile Çalışmalısınız?

Sosyal medya yönetimi, içerik pazarlama, kurumsal kimlik çalışmaları, marka bilinci oluşturma ve benzeri birçok içerik derinlemesine bilgi ve uzmanlık gerektirmektedir. Bu içerikler için tek bir çalışandan ziyade alanında uzman olan dijital ajans ile çalışmak daha uygundur. Dijital ajanslar sayesinde hata yapma şansı azalmakta ve bütçeyi korumak da mümkün olmaktadır.

Dijital Ajans Hangi Alanlarda Hizmet Verir?

  • İnstagram-Facebook-Twitter reklam yönetimi
  • Google Analytics site analizi
  • Performans yönetimi ve veri analizi
  • Sosyal medya hesap yönetimi
  • Web tasarımı
  • İçerik pazarlama
  • E-mail pazarlama

Dijital Ajans ile Çalışarak Ne Elde Edebilirsiniz?

  • Dijital ajansla, marka bilincini artırır ve hedef kitleye kısa sürede erişimi sağlar.
  • Ajansın çalışmaları sayesinde firmanın reklamları daha iyi görünebilir ve daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.
  • Dijital ajansın kullandığı birçok kaynak vardır. Bu kaynaklar sayesinde markanız gün geçtikçe büyümeye başlar.

Dijital Ajans ile Çalışarak Danışmanlık Almak Size Neler Kazandırır?

  • Dijital ajans sayesinde yalnızca hizmetlerinizin kalitesine odaklanırsınız. Geri kalan işlerle dijital ajanslar ilgilenir.
  • Bu ajanslar sayesinde markalaşmanız hızlanmaktadır. Marka bilinirliğinin artmasıyla yeni müşteriler kazanabilirsiniz.
  • Dijital ajanslarla çalışmak kısa bir süre içerisinde önemli bir firma olmanızı sağlar.

Kurumsal kimlik çalışması nasıl yapılır başlıklı yazı ilginizi çekebilir.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2023, 08:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER