banner198

Çerkeş Belediyespor Kulüb Başkanından tribün terörüne sert eleştiri!

Çerkeş Belediyespor Kulüp Başkanı Adnan Kande, Çankırı Amatör Futbol Ligi Şampiyonluğunu yakından ilgilendiren 1074 Çankırspor karşılaşması sonrası bir açıklamada bulunarak tribünlerden küfür edilmesine sert tepki gösterdi.

Çerkeş Belediyespor Kulüb Başkanından tribün terörüne sert eleştiri!
banner145

Kande “Tribün terörüne müsaade edenleri de kınıyorum” dedi.

Çerkeş Belediyespor Kulüp Başkanı Adnan Kande, Çankırı Amatör Futbol Ligi Şampiyonluğunu yakından ilgilendiren 1074 Çankırspor karşılaşması sonrası bir açıklamada bulunarak tribünlerden küfür edilmesine sert tepki gösterdi.  Kande “Yaşanan gayri ahlaki durumlara müsaade eden tüm yetkilileri kınıyorum. Bu türlü tribün terörüne müsaade edenleri de kınıyor Allah'a havale ediyorum.” dedi.

Yetkililerin sadece seyirci kaldığını, görevini yapmadığını ve 1074 Çankırıspor taraftarından küfür eden taraftara yönelik işlem yapılmadığı iddiasında bulunan Kande, “Bahsi geçen takımın müsabakaları incelendiğinde hep aynı uygunsuz davranış ve galiz küfürlerin fazlası ile olduğu devam ettiği aşikârdır. Bu seviyesizliğe sessiz kalan başta ASKF ve disiplin kuruluna, bu konuda önlem almayan tüm birimleri kınıyorum.” dedi.

ASKF’nın düzenlediği iftar programında hakemlere yönelik yapılanlara dikkat çeken Kande, “Her maç olay, her maç küfür hakaretler. En yüksek protokolün katıldığı bir iftar programında yaşanan tatsız olaylar dahil ve bu şekli ile Çankırı sporunun bir yerlere geleceğini düşünenler ve bu olaylara müsaade edenleri de kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum.” tepkisinde bulundu.

Açıklamasını sürdüren Kande şunları kaydetti:

Öncelikle geçen hafta oynanan Çankırı 1074/ Çerkeş belediye spor müsabakasında galip gelen takımı tebrik ederim. Müsabakayı izlemeye gelen başta Çankırı valimize, Çerkeş belediye başkanımıza, ASKF başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ve diğer tüm kulüp başkanlarımıza, spor ahlakı anlayışı ile müsabakayı seyretmeye gelen katılımcılara teşekkür ederim. Ancak daha müsabaka başlamadan spor ahlakına yakışmayan, ağıza alınmayacak galiz küfürleri bir meziyet sanan kendini bilmez seviyesiz kişilere ve bu ortamın devam etmesine ses çıkarmayan en yüksek mevkii den en alt birimdeki yetkilileri de esefle kınıyorum. Bu tür davranışlar ve bu tür kulüpler her hangi bir kamu kurumundan maddi veya manevi destek görüyor ve bu destekten güç devşiriyorlar ise vay Çankırı ili sporuna, vay bizim halimize.

Kimse spor ahlakından, centilmenlikten veya hak hukuktan bahsetmesin. Kimse eşit mesafe gibi ağdalı sözler söylemesin. Her maç olay, her maç küfür hakaretler ve en yüksek protokolün katıldığı bir iftar programında yaşanan tatsız olaylar dahil ve bu şekli ile Çankırı sporunun bir yerlere geleceğini düşünenler ve bu olaylara müsaade edenleri de kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Ancak bu türlü olaylar basiretsizliğin ve akıl tutulmasının tam da güzel bir örneğidir bu işlerden bu tür olaylardan bir gelişim ve fayda sağlanamaz yani bir arpa boyu yol alamayız ne demek Çerkeş o.... Çocuğu ne demek sahaya ineriz ananızı ....

Buraya yazmayı bile zül görüyorum. Bu hadsizliği yetkililerin hiç mi kulakları duymadı? Akabinde müsabaka biter bitmez henüz konuk takım ayrılmadan sahaya taraftarlar alınarak sağa sola sataşmalarına göz yummak hangin görev anlayışına ve misafir perverliğe yakışır? Biz sporu kardeşlik, dostluk, kaynaşma ve tanışma olarak değerlendirdik. Bir önceki müsabakada Çerkeş’e gelen misafirlerimize bir kötü söz söylenmesine müsaade etmeden ilçemizden uğurladık. Ama aynı güvenlik önlemi ve misafir perverliğin yarısını bile göremedik. Yazıklar olsun! Bizler nereden kimden gelirse gelsin küfür ve hakaret duymak için bu turnuvalara katılmıyoruz. Bu türlü çirkinlikleri görmezden gelenleri öncelikle Allah'a havale ediyorum. Vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Kazanan Çankırı ilinin sporu değil, her zaman kaybeden tarafı olmaya devam edecektir. Yine tekrar ediyorum. Bu açıklamam skora değildir. Kazanan takımı ve güzel bir yönetim sergileyen hakem triyosunu tebrik ederim. Yapılan galiz küfürleri hak sahiplerine iade ederken, buna müsaade eden en yüksek mertebeden başlayarak en alt mertebede ki kişilerinde bu küfürlerden bir parça haklarına düşeni alacakları düşüncesindeyim. Çerkeş erdemli, saygılı ve Çankırı'nın temsili açısından her türlü başarıyı yakalamış yıldızı parlayan bir ilçedir. Bundan sonra asla bu gayri ahlaki ortamlarda bulunmayacaktır. Ve dosta dostça kucak açacaktır. Ancak bir daha asla bu türlü gayri ahlaki durumlarda müsaade etmeyecektir. Bu gün yaşanan gayri ahlaki durumlara müsaade eden tüm yetkilileri kınıyorum. Bu türlü tribün terörüne müsaade edenleri de kınıyor Allah'a havale ediyorum. Bahsi geçen takımın müsabakalarının incelendiğinde hep aynı uygunsuz davranış ve galiz küfürlerin fazlası ile olduğu, devam ettiği aşikardır. Bu seviyesizliğe sessiz kalan başta ASKF ve disiplin kuruluna, bu konuda önlem almayan tüm birimleri kınıyorum. Tüm kamuoyuna ve sporseverlere saygılar sunarım

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2024, 13:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin DURMAZ  Yapraklı Belediye Spor Kulübü Başkanı
Hüseyin DURMAZ Yapraklı Belediye Spor Kulübü Başkanı - 2 hafta Önce

Malesef Adnan Başkanım bu bugünkü, dünkü bir mesele değil, sadece Çankırı'da olan bir meselede değil 6222 Sayılı Spor yasası var ancak ülkemizde her kanunda olduğu gibi uygulamaya geldiğinde yok. Toplum olarak ahlak ve dürüstlük sev iş temiz özellikle maçlarda eksi seviyelere düşüyor. Yetkililerin bu konuda esnek davranışı bu tür olayları tetikliyor. Bunu durdurmak veya en az seviyeye indirmek yine biz kulüp yetkililerine düşüyor. Hep birlikte hareket ederek bu sorunlara çözüm bulabiliriz. 6222 Sayılı Kanunun amacı: Bu Kanunun amacı; müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında spor alanları ile bunların çevresinde, taraftarların sürekli veya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergâhlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesidir.

esnaf
esnaf - 1 hafta Önce

çankırıda 1074 den 0 kişi hariç herkes tiskiniyor rezil bir takım taraftar olup çıktılar her maçları olaylı neden 1074 ün her maçı olaylı başka maç mı yok herkes adam akıllı oynuyor bir bunlar deli dana gibi saga sola sataşıyorlar . yönetiminden taraftarına kadar haketmiyorsunuz siz bu işleri bırakın artık elinize yüzünüze bulaştırdınız .

SIRADAKİ HABER