banner198

Çankırı İl Genel Meclis Başkan ve komisyonlarını seçti!

Çankırı İl Genel Meclis Başkanı ve komisyon seçimleri yapıldı. AK Parti Merkez İGM Üyesi Ahmet Ulusoy İGM Başkanı seçildi.

Çankırı İl Genel Meclis Başkan ve komisyonlarını seçti!
banner145

Çankırı İl Genel Meclis Başkanı ve komisyon seçimleri yapıldı. AK Parti Merkez İGM Üyesi Ahmet Ulusoy İGM Başkanı seçildi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimi sonrasında 27 sandalyeli Çankırı İl Genel Meclisinde, Başkan, başkan vekilleri, kâtip üye, encümen üyesi ve ihtisas komisyon üyelerini belirlemek için Saat 10.30'da İGM Meclis salonunda seçim yapıldı. 

AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan ve MHP İl Başkanı Ahmet Kurt meclise gelerek brilikte meclis çalışmasını takip etti.

AK Parti aldığı grup kararı ile Merkez İGM üyesi Ahmet Ulusoy’u Meclis Başkanı olarak aday gösterdi. MHP Grubu da MHP Merkez İGM Üyesi Kamil Çoban’ı aday gösterdi. Gizli oylama ile yapılan seçim sonucunda Ahmet Ulusoy ‘a 15 oy, Kamil Çoban’a ise 12 oy çıktı. İki grupta da fire yaşanmazken Ahmet Ulusoy 2 yıl süresince görev yapmak üzere İGM Başkan olarak seçildi.

İGM Başkanının seçilmesinin ardından başkan vekilleri, kâtip üye, encümen üyesi seçimleri yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçim sonucunda; iki yıl görev yapmak üzere 15 oy ile Visali Kara İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekilliğine, 15 oy ile Serdal Kale İl Genel Meclisi İkinci Başkan Vekilliğine, 15 oyla Harun Tosyalıoğlu ve Tekin Nalbant İl Genel Meclisi asil katip üyeliğine seçildi.       

İl Encümeni Üyeliklerine ise 15 oy alan Şaban Ceylan, İshak Akdemir ve Serdal Kale seçildi.

Açık oylama ile yapılan seçimler sonucunda ihtisas komisyonlar şu isimlerden oluştu:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Tuğrul Kaya, Şaban Ceylan, Tekin Nalbant, Abdullah Akkuş, Ahmet Özen, Dursun Koçak, Ali Delil.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Visali Kara, Harun Tosyalıoğlu, İsak Akdemir, Cengiz Ersoy, Mehmet Ateş, Olcay Ata, Şevki Sunaca.

Tarım ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu: Murat Ercan, Recep Tatlıpınar, Serdal Kale, Şaban Karatekin, Yüksel Eşer

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Vedat Gümüşhane, Serdal Kale, Şahin Aktaş, İsmail Işık, Mustafa Öztürk.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu: Recep Tatlıpınar, Hüseyin Aktaş, Murat Ercan, Kamil Çoban, Nurettin Gani.

Çankırı İl Genel Meclisinde AK Parti 15 sandalye, MHP 12 sandalye ile temsil ediliyor.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından İl Genel Meclisinin 24 Nisan 2024 tarihinde Saat:10.30’da toplanmasına oy birliği ile karar verildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2024, 13:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet emre
Ahmet emre - 2 hafta Önce

Eğitim ve meslek durumlarını da yazsaydiniz keşke.

SIRADAKİ HABER