banner198

Binali Yıldırım, Çankırı’da Anaokulu Açtı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım Çankırı'da Hacı Mehmet Üner Kızılay Anaokulu'nun açılışına katıldı.

Binali Yıldırım, Çankırı’da Anaokulu Açtı
banner145

Binali Yıldırım, Çankırı’da Anaokulu Açtı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım Çankırı'da Hacı Mehmet Üner Kızılay Anaokulu'nun açılışına katıldı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Artık alfabe okur yazarlığında yüzde 100'lere yaklaştık. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yapılacak anaokulları, ana sınıflarıyla okul öncesi 3,4,5 yaşı da aynı oranlara taşıyacağız." dedi.

Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile eşi Nebahat Özer, Türk Kızılay’ının "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Çankırı'da hayırseverler tarafından yaptırılan Hacı Mehmet Üner Kızılay Anaokulu'nun açılışına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, Yıldırım, "Ben üç sınıfı bir arada okuduğumuzu biliyorum. Dolayısıyla o günler geride kaldı. Artık alfabe okuryazarlığında yüzde 100'lere yaklaştık. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yapılacak anaokulları, ana sınıflarıyla okul öncesi 3-4-5 yaşı da aynı oranlara taşıyacağız." şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Yavrularımız bugün dünya şartlarında günün büyük kısmını bizim yanımızda geçirmiyor. Onları öğretmenlerimizin emniyetli ellerine teslim ediyoruz. Onları en güzel şekilde işleyerek hayata hazırlıyorlar." açıklamasında bulundu.

Yıldırım, "anaokulu projemizin 52'ncisini açıyoruz, hedefimiz Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında 81 ile 81 anaokulu projesini tamamlamak." ifadelerini kullandı.

Çankırı, Kastamonu'ya kapı komşusu oldu

Yıldırım, "Bakanlığımın ilk yıllarında Ankara'dan Çankırı'ya, Kastamonu'ya gitmek meseleydi. Baykuşbeli, Tekebeli, İn Dağı, Ilgaz Dağı'na giderken korkulu rüyalar gördüğünüz geçitle ve kasisli yollardan ibaret. Elhamdülillah bugün bunlar geride kaldı. Çankırı, Kastamonu'ya kapı komşusu oldu. Çankırı'nın ayrıca bir başka önemi de var. Benim dünürümün de memleketi. Her ne kadar bize ‘Kastamonuluyuz’ deşelerse de gelini aldıktan sonra da, Seda'nın Çankırılı olduğunu anladık. Bu da güzel oldu. Önce Kastamonu'nun işlerini, sonra da Çankırı'nın işlerini yaptırdılar. Böylece iyi bir taktik izlediler. Memleketimizin işleri için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere 20 yıldır çalışıyoruz" diye konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2022, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER