banner306
banner198

Ulusoy: Plazma tedavisi Türk Kızılay tarafından yapılmaktadır

Türk Kızılay Çankırı Şube Başkanı Ahmet Ulusoy, plazma tedavisinin sadece Türk Kızılay tarafından yapıldığını açıkladı.

Ulusoy: Plazma tedavisi Türk Kızılay tarafından yapılmaktadır
banner145

Ulusoy: Plazma tedavisi Türk Kızılay tarafından yapılmaktadır

Türk Kızılay Çankırı Şube Başkanı Ahmet Ulusoy, plazma tedavisinin sadece Türk Kızılay tarafından yapıldığını açıkladı.

Ulusoy, Çankırı Şubesinde düzenlenen basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının çıktığı günden beri kan bağışı ve plazma destek konusunda üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Koronavirüsü yenen herkesin plazma bağışçısı olamayacağını, hastaların antikor değerlerine göre şartları uyanların olabileceğine değinen Ulusoy, "Plazma tedavileri sadece Türk Kızılay tarafından yapılmaktadır. Herhangi bir hastane, özel bir kuruluş, özel bir teşebbüs durumu yoktur. Tamamen Kızılay laboratuar kısmında Kovid-19’a yakalanmış insanların 14 gün karantina süresi sonrasında bir defa negatif veya 28 gün içerisinde pozitif çıkmadığı süreçte 3 ay içerisinde plazma bağışı yapılabiliyor." dedi.

Kan bağışında Ankara Cebeci Kan Merkezine bağlı olduklarını aktaran Ulusoy, "Plazma kan bağışında gönüllü arkadaşlarım bir tarama yapıyor. Tarama ile birlikte bağışçı olmak isteyenleri steril edilmiş araçlarla bağışçılarımızı götürüyoruz. Önce randevularını alıyoruz.  Bağışçıya ulaştıktan sonra bağışçının hastaneden antikor değerlerini alıyoruz.  O değerler uyuyorsa bağışcıyı Ankara’ya götürüp bağışı yaptırıp tekrar Çankırı’ya getiriyoruz “ dedi.

Bağışçılar için bir telefon hattı oluşturduklarını aktaran Ulusoy, vatandaşların 552 168 16 56 numaralı hatta ulaştıkları zaman bağışçının bağış yapıp yapamayacağı noktasında şartlara bakıldığını ifade etti.

Ulusoy: Kan merkezine giden herkes bağışçı olmuyor-

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden bir bağışçı aranması olduğuna dikkat çeken Ulusoy, “ Bizim Genel Başkanımız bu konu ile ilgili açıklama yaptı. Sosyal medyada yapılan bağışlarda bazen maddi menfaat bekleyen insanlar ulaşabiliyor hasta yakınına. Orada bazı şeyler değişiyor. Bağış için kan merkezine giden herkes bağışçı olmuyor. Burada belirli kriterler var, bu konuda Kızılay’la irtibata geçilirse biz yardımcı oluyoruz. Bağış seviyesinde de Çankırı için şu an iyi seviyedeyiz ama bu bugünkü değerler için, önümüzdeki süreçlerde ne olacak bilmiyoruz. Önümüz kış ayı, dolayısıyla kış ayında hastalıkların biraz daha artma durumu var. Bu durumda belki bağışçıya ve plazmaya daha çok ihtiyacımız olacak. Şimdiden hemşehrilerimizin kan bağış ve plazma bağışlarını şube olarak gerekiyorsa ulaşımda dahil olmak üzere yardımcı olacağız. Bu konularda da tedbirlerimizi aldık." şeklinde konutu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2020, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304