banner198

Kızılırmak Sulama Birliğine kayyum atandı

Yürürlüğe giren kanun kapsamında Kızılırmak Sulama Birliği Başkanı Muhsin Ünlü ve yönetimi görevden el çektirildi.

Kızılırmak Sulama Birliğine kayyum atandı
banner145
Yürürlüğe giren kanun kapsamında Kızılırmak Sulama Birliği Başkanı Muhsin Ünlü ve yönetimi görevden el çektirildi. Ünlü'nün yerine DSİ'de çalışan bir kamu görevlisi birliğe kayyum olarak atandı. Ünlü seçilmiş başkan olduğunu belirterek karara adeta  isyan etti. 


Hükümetin üzerinde çalıştığı sulama birlikleri ile ilgili kanun yürürlüğe girdi. Buna göre seçimli başkanlık sistemi kaldırıldı. Tüm Türkiye'de ki seçilmiş birlik başkanları görevlerinden el çektirildi. Sulama Birlikleri ve personellerinin ise görevlerine devam edeceği öğrenildi.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında Türkiye genelinde 371 birlik fesi edildi.


Görevden el çektirilen başkanlar arasında yer alan Kızılırmak Sulama Birliği Başkanı Muhsin Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adeta isyan etti. Ünlü, "Ben sulama birlik başkanıydım. Bu güne kadar seçimle geldim. Beni bu göreve getiren Kızılırmak çiftçileriydi. Ama bu ülkede seçim filan laf! Bir kişi geldi 'Çiftçi kim? Ben sulama birliğini alıyorum' dedi ve aldı. Nerede bu ülkede secime seçilmişe saygı? Sulama birliklerini al, sonradan zenginlere el altından satarsınız. Pirinççinin halı ne olacak? Geldiler sulama birliğini çiftçinin elinden aldılar kayyum atardılar. Kızılırmak çiftçisine hayırlı olsun" dedi. On beş yıldır çeltik üreticisi çiftçiler tarafından seçildiğini anlatan Ünlü, bir gün geldiğinde hakkını arayacağını söyledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 05:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abbas alatas
Abbas alatas - 6 yıl Önce

Herseyin bir sonu var baskan hakinda hayirlisi

SIRADAKİ HABER