banner198

Başsavcı Hüsnü Aldemir: FETÖ tam bir Yahudi örgütlenmesi

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, FETÖ'nün tam bir Yahudi örgütlenmesi olduğunu söyledi.

Başsavcı Hüsnü  Aldemir: FETÖ tam bir Yahudi örgütlenmesi
banner145
Çankırı'da FETÖ operasyonlarının başındaki isim olan Cumhuriyet BaşsavcıHüsnü Aldemir, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) karşı yürütülen soruşturmalarla ilgili yaptığı konuşmada "Bu yapı 40 yıldır aktif olan bir yapı. Bunu çözmek kolay bir iş değil. Tam bir Yahudi örgütlenmesi” dedi.

 

Çankırı’nın Kızılırmak ilçesinde Muhtarlar ve Birim Amirleri Toplantısına özel olarak katılan Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, FETÖ örgütüne karşı yürütülen soruşturmalarla ilgili birim amirleri ve muhtarları bilgilendirdi.

- Kırk yıldır aktif olan bir yapı - 

FETÖ/PDY’ye karşı yürütülen soruşturmaların halkta farklı algılara yol açtığını ve bu durumdan muzdarip olduklarını ifade eden Aldemir, “Bazı basın yayın organlarında veya sosyal medyada sık sık bizlerin FETÖ mensuplarına karşı yumuşak davrandığımızı ve bu örgütten olmayanlara ise soruşturma açtığımız sık sık dile getiriliyor. Bu yanlış algıdan kaynaklanıyor. Bu yapı 40 yıldır aktif olan bir yapı. Bunu çözmek kolay bir iş değil” dedi.

Başsavcı Aldemir'in sözlerine  Yahudi Cemaatinden tepki

Biri için soruşturma açıldığında bunu küçük bir şüpheyle yapmadıklarını, aksine deliller toplandıktan sonra soruşturmaya başladıklarını vurgulayan Başsavcı Aldemir, “Hukuk devletinde, hukuk kurallarına göre hareket ediyoruz. Bu yapının bizim gördüğümüz bir tarafı var. Şimdi ise görmediğimiz taraflarını ortaya çıkarıyoruz. Bunların okulları, dershaneleri, okuma salonları vardı. Bu kurumlar aracılığıyla çocuklarımıza nüfuz ediyorlardı. Bu, bizim gördüğümüz tarafı. Ancak görmediğimiz bir taraf vardı, biz bunu ortaya çıkarma gayretindeyiz. Bu yapı çok girift ve tam bir Yahudi örgütlenmesi şeklinde, her şeyleri planlı projeli, biz o yüzden yaptığımız soruşturmalarda ince eleyip sık dokuyoruz” diye konuştu.

 

Çankırı Valisi Mesut Köse başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu, Kızılırmak Kaymakamı Sercan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Kızılırmak ilçesi köy ve mahalle muhtarları katıldı.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 07:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER