banner198

Başsavcı Aldemir'in sözlerine Yahudi Cemaatinden tepki

Filistin'de yaşanan İsrail katliamlarına ses çıkartmayan Yahudi Cemati, Başsavcı Aldemir'in sözlerine aslan kesildi.

Başsavcı Aldemir'in sözlerine  Yahudi Cemaatinden tepki
banner145

Filistin'de yaşanan İsrail katliamlarına ses çıkartmayan Yahudi Cemati, Başsavcı Aldemir'in sözlerine aslan kesildi.

Çankırı’nın Kızılırmak ilçesinde Muhtarlar ve Birim Amirleri Toplantısına FETÖ örgütlenmesini Yahudi teşkilatlanmasına benzeten Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir'e Türk Yahudi Toplum'undan tepki geldi.


Türkiye'deki Yahudi Cemaati’nin yayın organı Şalom’un haberine göre, TYT’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Nefret suçlarına karşı teminatımız olması gereken savcının nefret söylemini kınıyoruz" açıklaması yapıldı.

Twitter mesajının Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın resmi Twitter hesaplarına da gönderilmesi dikkat çekti. Yahudi toplumunun mesajına AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da tam destek verdi ve Aldemir’in sözlerini Twitter’da, "Çok talihsiz bir benzetme, bildik antisemit klişe, TBMM olarak tepkimizi Sn Başsavcıya ileteceğiz" sözleriyle eleştirdi.

 Başsavcı Hüsnü  Aldemir: FETÖ tam bir Yahudi örgütlenmesi


Çankırı'da FETÖ operasyonlarının başındaki isim olan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) karşı yürütülen soruşturmalarla ilgili yaptığı konuşmada "Bu yapı 40 yıldır aktif olan bir yapı. Bunu çözmek kolay bir iş değil. Bu yapı çok girift ve tam bir Yahudi örgütlenmesi şeklinde, her şeyleri planlı projeli, biz o yüzden yaptığımız soruşturmalarda ince eleyip sık dokuyoruz.” demişti.

Aldemir'in gündemi sallayan açıklaması Rus yayın organı Sputnik Türkiye sayfasında da yer buldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER