banner198

Çankırı'da yeni bir sprinter doğuyor!

Çankırı’nın küçük yeteneği Şerafettin Yıldız, USAİN BOLT olma yolunda…

Çankırı'da yeni bir sprinter doğuyor!
banner145
Çankırı spor camiası, Süreyya Ayhan’dan sonra Dünya pistlerine yeni bir yıldız kazandırmanın heyecanını yaşıyor. O yaşına rağmen bir üst kategorideki ağabeylerini rekorlarını alt üst edecek katar üstün yeteneklere sahip Şerafettin Yıldız’dan başkası değil.


Çankırı’nın 100 metrede yeni yeteneği aile boyu sporcu olan Şerafettin’in amcası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, babası ise eski bir güreşçi olan Rıdvan Yıldız. Henüz 12 yaşında ortaokul öğrencisi olan Şerafettin’in yaptığı dereceler ise lise seviyesinde koşan sporculardan daha yüksek dereceler elde ediyor. 2013 yılının Türkiye üçüncüsü olan Şerafettin bu yıl koştuğu derecelerle kendi yaş gurubunda Türkiye’nin en iyi derecesine sahip olarak büyük bir sporcu olacağını gösterdi.


Şerafettin Yıldız, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Türkiye Olimpiyat Merkezine davet edilerek federasyonun kaliteli sporcular listesine de giren sporcular arasında yer alıyor.


Şerafettin Yıldız’ın Antrenörü Hasan Eroğlu, Şerafettin’in büyük bir yetenek olduğunu ve her geçen gün derecelerini daha da geliştirerek çok özellikli bir sporcu haline geldiğini belirtiyor.


Yeğeni ile ilgili düşüncelerini aktaran Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, “ilimizde Şerafettin gibi çok yetenekli gençlerimizin bulunuyor. B u yetenekleri çıkartıp Türk Sporuna kazandırmak için elimizden geleni yapacağız bunun ilk adımı olarak ta İlk önce kendi ailemizden başladık” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 17:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Kahyaoglu
Mustafa Kahyaoglu - 10 yıl Önce

dualarımız senin için şerafettin.hem derslerinde,hemde yarışmalarda sonsuz başarılar dileriz.

SIRADAKİ HABER