banner198

Çankırıspor Şampiyonluğu mucizelere bıraktı

Maç gününü unuttuğu iddia edilen Çankırıspor Şampiyonluğu mucizelere bıraktı

Çankırıspor Şampiyonluğu mucizelere bıraktı
banner145
Çankırı Amatör Futbol liginin erteleme karşılaşmasında deplasmanda Orta Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmaya çıkmayan Çankırspor şampiyonluğu mucizeye bıraktı. Kurşunlu Belediyespor'un şampiyon ilan edilmesi bekleniyor.


Ligin başından itibaren Kurşunlu Belediyespor ile amansız bir şampiyonluk yarışına giren Çankırıspor ligin bitimine bir mücadele kala aynı puanı paylaştığı Kurşunlu Belediyespor'u evinde 1-0 yenerek 3 puanla şampiyonluğu garantiye almıştı. 
Ancak liglerde pekte rastlanmayan bir olay yaşandı. Sahaya çıksa dahi  yenilmesi halinde bile ikili averaj ile şampiyonluk bileti cebinde olan Çankırıspor bugün saat 13.00'da Orta stadında oynanması gereken karşılaşmaya çıkmadı. Yaklaşık yarım saat rakip takımı bekleyen hakem ve Ortaspor oyuncuları hakemin maçı tatil etmesi ile birlikte sahadan ayrıldılar.  Henüz Çankırıspor cephesinden konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

 

- Takım stada neden gelmedi ? -

Takımın maça neden çıkmadığı yönünde gün içerisinde çeşitli spekülasyonlar yer aldı. Bir kısım takımı stada getiren  aracın arızalandığını, bir kısım ise maç gününün Çankırıspor yönetimince karıştırıldığı iddialarını dillendirdi. Ancak bazı futbolcuların maç saatinde Ankamall alışveriş merkezinde görüldüğü yönünde bilgiler maçın unutulduğu ihtimalini kuvvetlendirdi. Kulüp yönetiminin hükmen yenik sayılmamak için futbolculara sağlık raporu almaya çalıştığı da iddia edilmekte.

- Gözler Salı günü toplanacak olan ASFK'ya çevrildi -

Öte yandan ASFK İl Disiplin Komitesi Salı günü bir araya gelerek maçla ilgili kararını açıklaması bekleniyor.  TFF Futbol Müsabaka Talimatı 24. madde 1. fıkra  a) bendine göre; "Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır" ifadesi yer alıyor. İlgili hükümler neticesinde Çankırıspor'un salı günü hükmen yenik sayılması ve 3 puanının silinmesi bekleniyor.

Kararın bu şekilde açıklanması durumunda Çankırıspor'un 3 puan önüne gelecek olan Kurşunlu Belediyespor, 2017-1028 sezonunu şampiyon olarak tamamlamış olacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 15:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
HALO18
HALO18 - 6 yıl Önce

orta bl.spor büyük ayıp ve saygısızlık yapılmıştır.orta bl.direkt şampiyon yapılmalıdır.::)ortalı.

SIRADAKİ HABER

banner304